Østberg: – Jeg er ganske forbannet

Kun to poeng skiller mellom Ingvild Flugstad Østberg og Natalja Neprjajeva i verdenscupen. Maiken Caspersen Falla vant i Drammen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingvild Flugstad Østbergs ledelse på 50 poeng i verdenscupen krympet kraftig etter exiten i kvartfinalen under sprinten i Drammen.

Irritert og forbannet

Gjøvik-løperen trengte noen minutter for seg selv etter å ha spolert en god mulighet til å sanke viktige poeng i kampen om den gule ledertrøyen i verdenscupen. Hun var også irritert over egen prestasjon.

For russiske Natalja Neprjajeva (23) ble nummer tre på sprinten og ligger nå kun to poeng bak Østberg i sammendraget i verdenscupen.

– Jeg har heldigvis fått noen minutter inne i teltet der – hvis ikke hadde jeg vært forbannet nå. Jeg er jo ganske forbannet, men jeg skal klare å samle meg litt, sier Flugstad Østberg til NRK.

Se Østberg ryke ut av sprinten i videovinduet øverst på siden! (Video fra NRK)

NORSK DOBBEL: Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen sørget for dobbelt norsk.
NORSK DOBBEL: Maiken Caspersen Falla og Astrid Uhrenholdt Jacobsen sørget for dobbelt norsk. Foto: Bendiksby, Terje

I finalen fortsatte Maiken Caspersen Falla den gode formen fra VM. Hun var raskest i både prologen, kvartfinalen, semifinalen og finalen og vant foran Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Neprjajeva. Stina Nilson ble nummer fire, og leder nå sprintcupen 13 poeng foran Falla, som gikk til topps på Drammen-sprinten for femte gang.

– Hun er ikke svak på noe

Østbergs har andreplassen fra verdenscupen i 2015/2016 som sitt beste sammenlagtresultat. Hun vant årets Tour de Ski, foran nettopp Neprjajeva, og skulle gjerne snytt sin russiske utfordrer for nok et trofé.

– Det kunne gå alle veier for min del i dag. Jeg var veldig godt fornøyd med prologen. Jeg har ikke gått klassisk-sprint siden Kuusamo, så jeg husket ikke helt hvordan det var. Men i kvarten ble det litt lang vei å gå rundt. Jeg hadde absolutt alle muligheter på oppløpet, og hadde det veldig lenge. Jeg er bare ikke god nok. Det suger selvfølgelig når jeg kjemper om verdenscup-poeng, sier Flugstad Østberg til TV 2.

Avstanden ned til Neprjajeva er nå på fattige to poeng med fem renn igjen på verdenscupkalenderen: to sprinter i fristil, to 10-kilometere og én avsluttende jaktstart. Østberg ønsker ikke å «grave seg ned» etter tirsdagens sprintskuffelse, men hun innser at Neprjajeva har et lite overtak.

– Det hadde vært utrolig stort om jeg hadde klart det. Det ser ut som hun er i knallform nå. Hun har bare sterke distanser. Hun er ikke svak på noe som helst. Det skal hardt gjøres, men jeg gir meg ikke uten en kamp, sier Østberg.

– Det var nesten ikke et mål før sesongen å kjempe om den (gule trøyen). Sesongen har vært en drøm uansett. Når jeg er i den situasjonen jeg er, så er det helt vilt. Jeg skal kjempe hele veien inn. Det er bra for meg og Norge om vi får en ekstra verdenscupplass neste sesong, så jeg skal kjempe.