FARMEN KJENDIS:

Disse tilbudene har kjendisene fått etter Farmen

Nå skal Farmen kjendis-deltakerne lage podcast, holde foredrag og utvikle nye TV-prosjekter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var freestylekjører Tiril Sjåstad Christiansen (23) som stakk av med seieren i den tredje sesongen av Farmen kjendis.

Hun vant en bil i premie, men hun har også fått mye annet ut av Farmen-deltakelsen, forteller hun til TV 2.

– Jeg har fått haugevis med tilbud etter Farmen kjendis. Jeg kan ikke fortelle så mye ennå, men det er noe som angår TV, sier Tiril.

I podcasten Ettersnakk avslører Tiril at hun drømmer om en TV-karriere og at hun ønsker å samarbeid med sin søster, NRK-journalist Pia Rivelsrud (38). Hun forteller også at hun og Svein Østvik (57) har «noen morsomme ideer» på gang sammen.

SØSTRE: Pia Rivelsrud og Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures
SØSTRE: Pia Rivelsrud og Tiril Sjåstad Christiansen. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures

– Svein er en fantastisk morsom fyr, så det hadde vært gøy å gjøre noe sammen, utdyper Tiril til TV 2, uten at hun vil avsløre hva ideen deres er.

– Jeg har definitivt lyst til å jobbe mer med TV. Men jeg vil ikke gjøre mer reality med det første. Programmer som Idrettsgallaen frister mer, sier hun.

Tidligere i år ledet Tiril Idrettsgallaen på NRK sammen med Nicolay Ramm (30).

23-åringen har bestemt seg for å legge idrettskarrieren på hylla og slutte med konkurransekjøring. For omtrent ett år siden forlot hun freeski-landslaget.

Foredrag

På søndagens finalefest var alle deltakerne til stede for å feire Farmen kjendis-vinneren. Der kunne flere fortelle til TV 2 at realitydeltakelsen har ført med seg mange nye tilbud.

Se video i toppen av saken.

– Hver dag får jeg forespørsler, så for første gang i mitt liv så har jeg vært nødt til å skaffe meg et management, sier TV-profil Svein Østvik (57).

Tilbudene innebærer at fra å showe som «kongen av Mallorca» til å holde foredrag, forteller han.

Jeg får forespørsel om å både holde spirituelle foredrag og til å snakke om livet. Jeg tror mange mennesker kjenner seg igjen i en del av det jeg har pratet om, så de vil ha det litt dypere forklart, sier Svein.

Svein har blant annet vært åpen om sin mentale helse og forholdet til sin far, samt at han selv har slitt med farsrollen.

Gir ut musikk

Carina Dahl (33), som kom på tredjeplass i årets Farmen kjendis, har hatt det travelt den siste tiden.

– Jeg slapp akkurat min første trønderske singel, og det blir mye norsk musikk fra meg fremover. I tillegg slipper jeg en bikinkolleksjon, og jeg er ute med en solbrillekolleksjon. Så det går i musikk, underholdning og designsamarbeid, sier Carina.

Også TV-profil Erik Anders Sæter (22) har mange prosjekter på gang. Han har nylig gitt ut sin første låt, han driver sin egen Yotube-kanal, og han er aktuell med en podcast sammen med sin bror Erlend Elias Bragstad (36).

– Jeg er mer opptatt av å bygge mine egne ting enn å takke ja til alt. Etter Farmen kjendis har jeg fått en del tilbud, men jeg takker nei til det meste. Jeg er en ung mann, så det er viktig for meg å ikke bli oppbrukt på TV-skjermen, sier han.

Erik har tidligere fortalt at han har takket nei til blant annet TV-programmene Charterfeber og Kjendis søker kjæreste. Han avslører også en annen type jobbtilbud som han avslår:

– Det er mange som kontakter meg og vil ha meg med på utdrikningslag og russekroer. Det er fint å bli spurt om slikt også, men det takker jeg nei til. Jeg er ingen sirkusklovn, sier han.

FEIRET TIRIL: Alle deltakerne var samlet på finalefesten søndag. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures
FEIRET TIRIL: Alle deltakerne var samlet på finalefesten søndag. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures

TV-prosjekter

Flere av årets Farmen kjendis-deltakere ønsker å jobbe mer med TV fremover.

– Jeg jobber med noen ideer til ulike TV-prosjekter. Jeg vil gjerne jobbe mer med matlaging på TV, for å vise frem det spennende yrket. Jeg har ekstra lyst til å jobbe med direktesendt TV, sier kokk Christer Rødseth (28), som er kjøkkensjef på Oslo-restauranten Vaaghals.

– Jeg skal lage et TV-program med Rubicon, men det begynte jeg med før Farmen kjendis. Jeg driver også med Røverradioen, og der vil jeg utvide, sier radioprogramleder Mina Hadjian (43).

Tidligere TV-veterinær Trude Mostue (50) satser på å kaste seg på podcast-bølgen.

– Jeg vurderer å gjøre som mange andre, å lage min egen podcast. Jeg jobber intenst med det. Det blir en dyrisk podcast, sier Trude.

Nye følgere

Blant årets deltakere finnes det flere influencere, som lever av blant annet annonser i sosiale medier. De har merket større pågang etter Farmen kjendis.

​– Jeg har fått mange kjekke tilbud. Det er nesten slik at jeg må si nei, og det hater jeg. Fremover skal jeg skal holde mange foredrag, og jeg har mange andre spennende prosjekter på gang. Jeg kom akkurat hjem fra Tanzania, der jeg har delt ut briller og synstester sammen med Specsavers. Jeg tror 2019 blir et lovende år, sier tidligere modell Kathrine Sørland (38).

– Jeg hadde mange annonsesamarbeid fra før, men jeg har merket at jeg har fått en annen aldersgruppe med følgere etter Farmen kjendis. Det er andre firmaer som spør om annonsesamarbeid nå, sier blogger Martine Lunde (23).

Selfier og autografer

Også kunstner Aune Sand (53) og NRK-profil Ronald Pulk (39) har fått kjenne på kjendisstatusen den siste tiden.

– Det har vært tusenvis av selfies. Det er veldig hyggelig at så mange mennesker har hatt glede av å se på det eventyret TV 2 har laget, sier Aune.

– Uansett hvor jeg går, så vil folk snakke om Farmen kjendis. Det blir en del autografer, faktisk. Jeg trodde det var helt ute i 2019, men jeg har skrevet en del autografer. På Instagram har jeg nok doblet antall følgere, sier Ronald, som leder talkshowet «Studio Sápmi» på NRK.

Tidligere bokser Ole Klemetsen (47) avslører at han har fått mange tilbakemeldinger fra seerne, til og med en del dating-forespørsler.

– Jeg har fått veldig mange kommentarer, spesielt fra voksne damer som synes jeg er en herlig mann. Jeg prøver å svare alle som sender melding, sier Ole.

Ville kjøpe Kathrines sokker

Blant alle forretningstilbudene og hyggelige meldinger dukker det også opp noen mer spesielle tilbud av og til.

– Det har kommet noen rare tilbud, men det er mer private tilbud, som jeg tenker at ikke trenger å se dagens lys. De har jeg slettet veldig fort. Jeg ble faktisk spurt om jeg kunne sende sokkene mine som jeg hadde på meg på Farmen. Men sorry, du får ikke de sokkene, sier Kathrine.

– Det mest overraskende tilbudet var noen som kontaktet meg og lurte på om de kunne legge ut et bilde av meg på en side som heter «milf». Jeg var ikke sikker på hva det betydde, så jeg sjekket jeg med Christer, og da tenkte jeg at det var litt upassende, sier Trude.

​​Se hele sesongen av Farmen kjendis på TV 2 Sumo.​

.