SYK: En syk Kristine Stavås Skistad står over finalene i Drammen.
SYK: En syk Kristine Stavås Skistad står over finalene i Drammen. Foto: Hagen, Fredrik

Sprintfenomenet gikk videre, men trekker seg

Kristine Stavås Skistad gikk videre fra sprintprologen i Drammen, men trekker seg på grunn av sykdom.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skistad slet med feber mandag, og ble nummer 27 i prologen.

En time senere bekrefter landslaget i en pressemelding at supertalentet står over kvartfinalen.

«Hun følte kroppen ikke spilte helt på lag etter litt laber form i går. Hun fokuserer nå mot Falun til helgen», heter det i pressemeldingen.

Skistad forteller at hun ble nektet å fortsette.

– Jeg fikk ikke lov til å gå mer av legene og trenerne. Jeg var veldig dårlig i går, men følte meg mye bedre i dag og det var derfor jeg stilte opp, sier Skistad.

Det var liten tvil om at hun helst ville ha vist seg fram mer for hjemmepublikummet. I stedet blir den neste opptredenen i skøytesprinten i Falun kommende lørdag.

Om hun kvikner tilstrekkelig til.

– Jeg ville helst ha gått, og det kan hende at det hadde gått bra også, men vi turde ikke å ta sjansen. Jeg er litt skuffet. Jeg hadde gledet meg veldig til å gå. Det er nok lurest å høre på legen og spare meg til Falun, medgir sprintkometen.​

Falla best

Maiken Caspersen Falla var raskest i prologen.

Sprintverdensmesteren slo svenske Ida Ingemarsdotter med 1,22 sekunder. Ane Appelkvist Stenseth la seg inn som Norges nest raskeste løper i prologen. Hun var 1,59 bak lagvenninnen.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var femte raskest, mens verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 13. Videre gikk også Anna Svendsen, Kristine Stavås Skistad og Tiril Udnes Weng.

Lotta Udnes Weng hadde ingen god dag. Hun havnet helt nede på 47.-plass, og dermed fikk hun ikke en opptur etter at hennes VM startet og sluttet med prologen.

Klæbo overlegen

På herresiden skjedde det som pleier å skje: Johannes Høsflot Klæbo vant prologen.

Han gikk nesten fire sekunder raskere enn toer Aleksandr Bolsjunov, som han kjemper med verdenscupseieren sammenlagt om.

Langt mer overraskende var det at både Emil Iversen og Finn Hågen Krogh måtte si takk for seg allerede før utslagsrundene. Sistnevnte ble skjøvet ned til den bitre 31.-plassen og så avansementet ryke med 19/100 sekund.

Iversen la seg inn på 33.-plass. Trønderen var 30 hundredeler fra å gå videre.

Sondre Turvoll Fossli tok 3.-plassen i prologen. Han var 3,96 sekunder bak Klæbo. Deretter fulgte veteranen Eirik Brandsdal rett bak, mens Pål Trøan Aune ble nummer seks.

Sivert Wiig, Kasper Stadaas, Erik Valnes, Pål Golberg, Sindre Bjørnestad Skar, Joachim Aurland, Håvard Solås Taugbøl og Gjøran Tefre blir også å se i kvartfinalene.

Amund Hoel på 51.-plass ble sist av de norske på sprinten.

(©NTB/TV 2 Sporten)