Ovnsbakt sitron, urtekylling og poteter
Wenche trosser vinterværet og lar seg inspirere av våren – i hvert fall i matveien.
Ovnsbakt sitron, urtekylling og poteter
- 1 stor kylling ca 1,2 kg delt i biter eller 1-1,2 kg kyllinglår/bryst
- 2 sitroner
- 50 g smør
- 2-3 ss flytende honning
- 3 grener rosmarin eller timian, eller 1 ½-2 ts tørket
- 6-8 små løk eller 2 store løk
- 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
- salt og pepper
- ca 800 g poteter med tynt skall, delt i båter eller små hele poteter
- 8-10 småtomater
- grønnsalat til servering
Varm stekeovnen til 180 grader.
Del hel kylling i serveringsbiter og legg i et stort ildfast fat sammen med poteter skåret i båter eller hele små poter.
Press saft av 1 sitron i en liten panne/kasserolle. Tilsett smør, honning, rosmarin/timian, grovhakket hvitløk, salt og pepper. Varm opp og la trekke 2-3 min uten at det blir brunt.
Del den siste sitronen i båter og legg i fatet med kylling og poteter.
Fordel sitron, smør og honningsausen over kylling og poteter.
Stek i varm stekeovn i 50 min–1 time til kyllingen er gyllen og gjennomstekt, og potetene er sprø og gylne. Småtomater legges i formen de siste 10-15 minuttene av steketiden.
Server med grønn salat.