Ovnsbakt sitron, urtekylling og poteter

Wenche trosser vinterværet og lar seg inspirere av våren – i hvert fall i matveien.

Ovnsbakt sitron, urtekylling og poteter

  • 1 stor kylling ca 1,2 kg delt i biter eller 1-1,2 kg kyllinglår/bryst
  • 2 sitroner
  • 50 g smør
  • 2-3 ss flytende honning
  • 3 grener rosmarin eller timian, eller 1 ½-2 ts tørket
  • 6-8 små løk eller 2 store løk
  • 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • salt og pepper
  • ca 800 g poteter med tynt skall, delt i båter eller små hele poteter
  • 8-10 småtomater
  • grønnsalat til servering

Varm stekeovnen til 180 grader.

Del hel kylling i serveringsbiter og legg i et stort ildfast fat sammen med poteter skåret i båter eller hele små poter.

Press saft av 1 sitron i en liten panne/kasserolle. Tilsett smør, honning, rosmarin/timian, grovhakket hvitløk, salt og pepper. Varm opp og la trekke 2-3 min uten at det blir brunt.

Del den siste sitronen i båter og legg i fatet med kylling og poteter.

Fordel sitron, smør og honningsausen over kylling og poteter.

Stek i varm stekeovn i 50 min–1 time til kyllingen er gyllen og gjennomstekt, og potetene er sprø og gylne. Småtomater legges i formen de siste 10-15 minuttene av steketiden.

Server med grønn salat.

OVNSBAKT KYLLING: Wenche har latt seg inspirere av våren. Foto: TV 2
OVNSBAKT KYLLING: Wenche har latt seg inspirere av våren. Foto: TV 2