Mann (36) siktet for drap og drapsforsøk i Bergen

En mann (36) er pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk etter at en kvinne (63) ble funnet død i Bergen natt til tirsdag. En mann ble funnet hardt skadd på gaten.

DRAP: Politiet er på Landås i Bergen etter at en person er funnet død og en annen hardt skadd. Foto: Gerd Johanne Braadland
DRAP: Politiet er på Landås i Bergen etter at en person er funnet død og en annen hardt skadd. Foto: Gerd Johanne Braadland

Det var ved 03.30-tiden natt til tirsdag at en kvinne ble funnet død i en leilighet på Landås i Bergen.

Kvinnen ble erklært død av helsepersonell på stedet etter kort tid.

Operasjonsleder i Vest politidistrikt, Stein Rune Halleraker, opplyste tirsdag morgen til TV 2 at en politipatrulje var blitt kontaktet av to personer.

Den ene personen, en 59 år gammel mann, var alvorlig skadet og ble fraktet til Haukeland sykehus.

Den andre mannen ble pågrepet av politiet.

I familie

Mannen som ble fraktet til Haukeland er ektemannen til den avdøde kvinnen, det opplyser politiet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag. Politiet har ikke avhørt 59-åringen ennå.

Mannen som ble pågrepet av politiet er siktet for drap og drapsforsøk. Mannen, som er 36 år gammel, er i familie med de fornærmede. Alle de tre er norske statsborgere med utenlandsk opprinnelse.

De fornærmede bodde i leiligheten der hendelsen skjedde.

Den siktede mannen er kjent for politiet fra før. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen, onsdag. 36-åringen har gitt forklaring til politiet både på åstedet og i arresten.

Politiet håper å få avhørt den siktede mannen i løpet av tirsdag ettermiddag.

Mulige våpen

Politiet har jobbet på åstedet siden tirsdag morgen for å sikre bevis, både inne i leiligheten der den avdøde kvinnen ble funnet og utenfor blokken.​

36-åringen har forklart til politiet at han har stukket de to fornærmede med kniv. Politiet har sikret det som kan være mulige våpen på åstedet.

Det er også sikret spor på den siktede mannen og mannen som ligger skadd på Haukeland sykehus.

Kriminalteknikere er på stedet og undersøker leiligheten. Politiet har også gjort en foreløping rundspørring i området.

Avdøde og hennes mann har til sammen syv voksne barn. Kvinnens pårørende er varslet.

Nabo hørte lyder

TV 2 har snakket med en nabo som hørte lyder natt til tirsdag.

– Først hørte jeg og mannen min noen ganske svake lyder litt over klokken 03 i natt, men da mannen min gikk ut i oppgangen var det stille. Noen minutter senere var det høylytte stemmer, forteller en av de nærmeste naboene til TV 2.

– Det er helt forferdelig at noe sånt kan skje her, sier naboen.

Saken oppdateres.

Mer innhold fra TV 2