Det italienske lasteskipet «Grande America» begynte å brenne utenfor kysten av Frankrike mandag. Mannskapet fikk ikke kontroll på brannen og måtte forlate skipet. Foto: French Marine Nationale
Det italienske lasteskipet «Grande America» begynte å brenne utenfor kysten av Frankrike mandag. Mannskapet fikk ikke kontroll på brannen og måtte forlate skipet. Foto: French Marine Nationale Foto: AFP

Skip lastet med biler i full fyr utenfor Frankrike

Mannskapet på 27 gikk i livbåtene og er reddet opp av et britisk marineskip. Skipet står fortsatt i brann.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannskapet på det italienske lasteskipet «Grande America» valgte selv å forlate skipet da de forsto at de ikke klarte å slukke brannen om bord.

Den britiske fregatten «HMS Argyll» kom til og fikk etter en langvarig og vanskelig redningsaksjonen, alle 27 i sikkerhet.

Det tok åtte timer å få alle opp fra redningsbåtene som på grunn av en feilfungerende redningsbåt lå og vippet voldsomme bølger i Biscayabukta.

– Det var ganske grusomt for dem. De måtte kjempe i forferdelig uvær. Alle har fått i seg røyk, sier Dave Tetchner, fra Argyll til BBC.

Han beskriver mannskapet de plukket opp som sjokkpreget.

– Værforholdene var helt på kanten. Dette kunne like gjerne hatt et helt annet utfall, sier skipssjefen på Argyll, Toby Shaughnessy til BBC.

«Grande America» var lastet med biler og containere, ifølge AFP.

Den britiske fragatten var på vei hjem til Plymouth etter et ni måneder langt oppdrag i Stillehavet utenfor Asia.

Etter mannskapet valgte å gå i livbåtene, fant de ut at de ikke fikk noe framdrift, og ble liggende å duppe i store bølger.
Etter mannskapet valgte å gå i livbåtene, fant de ut at de ikke fikk noe framdrift, og ble liggende å duppe i store bølger. Foto: AFP