ALVORLIG SKADE: Warren Barguil blir påsatt nakkekrage etter en stygg velt på andre etappe av Paris-Nice. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP
ALVORLIG SKADE: Warren Barguil blir påsatt nakkekrage etter en stygg velt på andre etappe av Paris-Nice. Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP

Brudd i nakkevirvel for sykkelstjerne

Warren Barguil pådro seg en alvorlig skade på den andre etappen av Paris-Nice.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den franske Warren Barguil (27) krasjet ut av Paris-Nice mandag, da han pådro seg en alvorlig skade.

Barguils lag, Arkéa-Samsic, skriver på twitter sykkelstjernen har pådratt seg et dobbelt brudd i den andre nakkevirvelen.

Ifølge Eurosport skal 27-åringen ha mistet bevisstheten etter krasjen.

Etter å ha blitt undersøkt, har Barguil nå blitt overført til Bicêtre-sykehuset, der de har en avdeling som spesialiserer seg på slike skader.

– Bruddet er stabilt og ikke komplisert, men vi ønsker ikke å ta noen sjanser. Warren vil bli overvåket gjennom natten, sier lege Jean-Jacques Menuet til Arkéa-Samsics nettsider.

– Vi vet ikke når Warren kan komme tilbake på sykkelen. Det er et alvorlig brudd, spesielt i dette området, men det kunne vært enda verre, fortsetter Menuet.

Nå må laget tenke nytt, med lederen ute av dansen. Maxime Bouet måtte også gi seg på den andre etappen.

– Det viktigste i kveld han. Det gjør alltid vondt å miste lederen sin, men i morgen vil vi bli tvunget til å slå tilbake, sier sportsdirektør Yvon Ledanois.