OVERRASKELSE: Tommy Kristiansen (bildet) tror Sparta Sarpsborgs fysikk er nøkkelen til lagets overraskende suksess over Stavanger Oilers så langt i sluttspillet. I kveld kan laget sørge for nok en skrell mot sidissene.
OVERRASKELSE: Tommy Kristiansen (bildet) tror Sparta Sarpsborgs fysikk er nøkkelen til lagets overraskende suksess over Stavanger Oilers så langt i sluttspillet. I kveld kan laget sørge for nok en skrell mot sidissene. Foto: Braastad, Audun/NTB Scanpix

– Det har vært menn mot gutter

Den store overraskelsen i årets sluttspill er duellen mellom Stavanger Oilers og Sparta Sarpsborg. I kveld kan Østfold-laget feste et solid grep om avansement mot storfavoritten fra Rogaland.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter to kamper i sluttspillserien mellom Stavanger Oilers og Sparta Sarpsborg, er det laget fra Sarpsborg som har kommet seirende ut av begge oppgjørene.

Lagets kaptein, Tommy Kristiansen, har tilbragt fire sesonger i Stavanger. Han mener lagets fysikk er nøkkelen til de overraskende resultatene mot gamleklubben.

– Når Didrik Nøkleby Svendsen og jeg er utpå der, så trekker de seg litt inn i skallet sitt. Det har vært menn mot gutter utpå der, forteller Kristiansen.​

Se det tredje oppgjøret mellom Stavanger Oilers og Sparta Sarpsborg på TV 2 sport 2 fra klokka 19.00, eller TV2 Sumo!

– Er i sitt livs form

Kristiansen har vært vital for Spartas suksess så langt i serien. Landslagsspilleren scoret to mål i det første oppgjøret mellom de to lagene. Han hadde også en målgivende pasning i den andre kampen, hvor Sparta vant 2-1. Kristiansen ønsker derimot ikke å ta på seg alt for mye av æren for lagets suksess så langt.

– Overtallsspillet vårt har fungert veldig bra så langt i serien. Jeg har heller aldri sett Svendsen spille som han gjør nå, han er i sitt livs form for tiden. Det er mye av nøkkelen til våre seire så langt, sier Kristiansen.

I sluttspillseriens to første kamper, har Sparta utlignet og snudd kampen til seier i enten overtidsperioden eller tredjeperioden. Kristiansen tror de har klart å knekke Oilers-koden.

– Vi går fort på skøyter og spiller god fysisk Sparta-hockey. Vi er fysiske i spillet vårt og sliter dem ut med de tøffe taklingene våre, forteller Kristiansen.

– De angrer nok på at de valgte oss

I siste serierunde av Get-ligasesongen, møttes de to lagene til en siste kamp før sluttspillet. Der gikk også Sparta ut som seierherrer, etter overtid. Allikevel valgte Stavanger Oilers å møte laget fra Østfold, da de skulle velge kvartfinalemotstander.

Det tror Kristiansen klubben angrer på nå.

– På papiret skal jo Oilers være bedre. De seirene vi har mot dem nå, tar vi som en kjempebonus. Jeg forstår valget deres, men de angrer nok på at de valgte oss, forteller kapteinen.

Det er også spenning i flere av de andre sluttspillseriene. Så langt har Frisk Asker og Lillehammer fulgt hverandre til døra i begge sine oppgjør. Begge kampene har gått til overtid og begge lagene har sikret seg hver sin seier. Dermed står det 1-1 i kamper mellom de to og kveldens seierherre vil kunne skaffe seg et viktig forsprang inn i resten av serien.

Seriemester Vålerenga gikk på en smell da de tapte borte mot Manglerud Star i forrige møte. Dermed er det også 1-1 i denne serien og de blåkledde fra Oslo vil ønske å komme tilbake på seiersporet i kveldens kamp.

Første oppgjøret mellom Storhamar og Stjernen ble en maratonkamp, men laget fra Hamar trakk det lengste strået. I det forrige oppgjøret var det liten tvil om hvem som var det beste laget. Storhamar vant 11-1 i Stjernehallen.

Alle kampene vises på TV 2 Sumo fra 19.00 i kveld!