TOPPTUR: Her er Ingrid Landmark Tandrevold på topptur i italienske Anterselva. FOTO: Instagram (med tillatelse fra Ingrid Landmark Tandrevold)
TOPPTUR: Her er Ingrid Landmark Tandrevold på topptur i italienske Anterselva. FOTO: Instagram (med tillatelse fra Ingrid Landmark Tandrevold) Foto: Ingrid Landmark Tandrevold Instagram

Sølvjentenes dramatiske topptur: – Da fikk vi litt perspektiv på ting

Skiskytterprofilene Ingrid Landmark Tandrevold (22) og Tiril Eckhoff (28) kobler av med å gå toppturer i fjellet i hele Europa gjennom hele sesongen. Men i Anterselva kunne det gått galt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VM-debutant Ingrid Landmark Tandrevold imponerte med en fremragende indivduell sølvmedalje på VM-sprinten i Östersund. Dagen derpå fulgte lagvenninnen Tiril Eckhoff opp med sølv på jaktstarten.

Gjennom en lang sesong i skiskyttersirkuset kobler de to nybakte sølvvinnerne av med å gå toppturer i fjellet i hele Europa. Med feller under skiene sliter de seg opp til fjelltoppene, før de fyker ned på alpinski.

Men i Anterselva i januar opplevde Ingrid Landmark Tandrevold og Tiril Eckhoff en dramatisk tur ned fra fjellet i de italienske alpene.

– Ja, vi hadde en situasjon hvor vi måtte ned et heng som var langt brattere enn forventet. Vi kom helskinnet ned, så det gikk greit. Men man kjente at pulsen var helt oppe i konkurransesonen da vi kom ned. Da tenkte vi at vi fikk litt perspektiv på ting. Av og til er man helt nede i kjelleren etter dårlige skirenn, men den gang fikk vi litt perspektiv på livet og det er bare sunt, forteller Landmark Tandrevold til TV 2 Sporten om den dramatiske toppturen i Anterselva.

Tiril Eckhoff innrømmer at hun ble skremt av opplevelsen.

– Jeg tok en tur med Ingrid som ikke var helt innafor. Da var det ikke noe gøy. Men det er gøy når det er perfekte forhold og ikke skredfare og sånt, poengterer Eckhoff.

– Bra for kropp og sjel
Hun innrømmer at det å gå toppturer er svært viktig under en lang sesong.

– Toppturer er for meg bra for hodet, sjel og kropp. For da får man gjort ting som jeg synes er gøy, og man slipper å konkurrere. Det er en treningsform jeg setter veldig stor pris på, sier Eckhoff, som også har hatt med seg utenlandske skiskyttere opp fjelltoppene.

– Jeg har hatt med meg Laura Dahlmeier (Tyskland), men jeg har gått mest med Ingrid. Det er en avkoblingsmekanisme. Vi reiser jo rundt og konkurrerer på mange fine plasser, og da er det kjedelig å bare gå rundt i skiløypen. Det er digg å gjøre noe annet, slår Tiril Eckhoff fast.

– Dobbel glede
Eckhoff får full støtte av Landmark Tandrevold.

– Det er en ekstrem belønning å nå en topp, og etterpå så bra å kjøre ned på bra snø. Sånn sett blir det en dobbel glede. Vi prater og sliter på veien opp, og kan glede oss til belønningen på veien ned. Jeg liker å være ute og er veldig glad i naturen. Da er det bare en bonus at toppturer er ekstra god trening, oppsummerer Ingrid Landmark Tandrevold.