UTFORDRENDE START: Resultatmessig har det ikke stemt hittil for Rosenborg og Eirik Horneland. Søndag fikk trønderne på sitt fjerde tap i årets femte treningskamp.
UTFORDRENDE START: Resultatmessig har det ikke stemt hittil for Rosenborg og Eirik Horneland. Søndag fikk trønderne på sitt fjerde tap i årets femte treningskamp. Foto: Wold, Ole Martin

Hornelands RBK med fire av fem mulige tap hittil: – Vi er ikke der vi ønsker å være

Brann med fortjent sier tre uker før serieåpningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg gikk på sitt fjerde av fem mulige tap i sesongoppkjøringen da Brann søndag vant fullt fortjent 1-0 over fjorårets seriemestere på Marbella.

Nå innrømmer nyansatt Rosenborg-trener Eirik Horneland at trønderne ikke er der han ønsker å være tre uker før seriestarten.

– Når vi taper mot Ranheim sist, og taper mot Brann i dag, så er vi ikke der vi bør være. Vi må opp mange hakk. Men heldigvis kan vi for eksempel bygge videre på andreomgangen vi hadde i dag, sier Eirik Horneland til TV 2.

Klasseforskjell før hvilen

I solsteiken i Marbella var det et løpssterkt Brann-lag som var klart best før pause. Brann hadde stort sett ballen hele tida, og virket enkelt og greit mye friskere i beina enn Rosenborg.

– Vi leverer en fryktelig svak førsteomgang. Det var en omgang der vi knapt hadde ballen. Vi ble liggende lavt og uten intensitet, sier Eirik Horneland.

– Er det noen spesiell årsak til at det blir slik?

– Vi har trent hardt i det siste, så det vil nok hjelpe litt på når vi slipper opp. Samtidig løper vi mer utover i kampen, så vi kunne vel med fordel løpt litt mer tidligere, sier Horneland.

Rosenborg-keeper André Hansen legger ikke skjul på at førsteomgang mot Brann var langt under pari. Han påpeker at mye er nytt i Rosenborg om dagen.

– Det er vanskelig å si hvor langt vi er kommet. Vi har bare hatt trenerteamet i et par måneder, og vi som har noen år på baken vet at slike ting ikke er gjort av seg sjøl. Jeg er trygg på at vi skal få på plass mye av det vi ønsker fram til seriestarten, sier Hansen.

Han får støtte av Tore Reginiussen.

– Jeg har vært med såpass lenge at jeg vet at det som skjer i treningskampene sjeldent samsvarer med det som skjer i serien, selv om jeg vet det hadde vært bra med noen gode opplevelser, sier RBK-stopperen.

I tillegg til å ha tapt mot Ranheim og Brann, har RBK tapt mot Slavia Praha og danske AGF hittil i vinter.

– Vi har mye å jobbe med, fastslår Eirik Horneland.

Godt fornøyd Brann-sjef

RBK-treneren kan glede seg over at Rosenborg løftet seg flere hakk i andreomgang. Trønderne fikk sola i ryggen, fikk tak i kula - og fikk satt et visst press på Brann utover i kampen.

Men Brann ryddet unna det aller meste og tok med seg seieren i Marbella.

– I andre omgang får vi tak i ballen, bruker den bedre og kommer til en del sjanser. Det var oppløftende, mener Tore Reginiussen.

Selv om lagene langt på vei hadde hver sin omgang, er det liten tvil om at Brann fortjente seieren.

Lars Arne Nilsen var derfor godt fornøyd etter kampen.

– Jeg er fornøyd med at vi vinner og at vi spiller bra fotball en times tid. Rosenborg våkner på slutten, men de skaper ikke allverden. Men førsteomgangen synes jeg vi er klart best. Jeg skulle gjerne sett at vi skapte litt flere sjanser utifra ballinnehavet, sier Nilsen.

Han påpeker at man ikke skal legge for mye vekt på en treningskamp, men legger heller ikke skjul på at kampen var en fin bekreftelse å få.

– Jeg synes vi ser bra ut. Det virker som om vi er i rute til seriestarten, sier Nilsen.

– Og så er det alltid deilig å slå Rosenborg, slår han fast.