ØSTERSUND, SVERIGE 20190310.
Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Michael Grossegger fra Østerrike (Fischer) etter jaktstart menn i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ØSTERSUND, SVERIGE 20190310. Johannes Thingnes Bø (t.v.) og Michael Grossegger fra Østerrike (Fischer) etter jaktstart menn i VM Skiskyting 2019 i Östersund, Sverige. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Forbannet Thingnes Bø: – Det er så dårlig at det er en skam

Johannes Thingnes Bø var ikke nådig med seg selv etter å ha skutt bort en sikker gullmedalje på jaktstarten i VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Thingnes Bø skulle bare cruise inn til gullet, men kollapset totalt på siste stående skyting på søndagens jaktstart i Östersund-VM.

Den suverene verdenscuplederen måtte ta til takke med sølv, og etterpå var han først skuffet. Så ble han forbannet.

– Før siste skyting var følte jeg at sølv var et stort nederlag. Men det er jo min egen feil. Det er det som plager meg skikkelig. Det var ikke litt feil, men en stor feil. Det er så dårlig at det er en skam. Helt elendig, sier Thingnes Bø til TV 2 Sporten, og siktet naturligvis til sine tre bom på siste stående skyting, som effektiv knuste nordmannens gulldrøm.

– Her er jeg i VM og bare deler ut gull til en ukrainer, sukker han.

Dmytro Pidruchnyi fra Ukraina tok en overraskende seier etter to bom på første, og tre feilfrie skytinger. Thingnes Bø innrømmer at han aldri trodde at Pidruchnyi skulle ta det edleste metallet på forhånd.

– Ja, det var en veldig overraskende seier. Jeg har ikke sett masse til ham i år. Men han hadde nest beste tid på sisterunden på sprinten på lørdag, så han har tydeligvis truffet bra med VM-formen, konstaterer Thingnes Bø.

Dropper kakefest
Skiskytterlandslaget har bestemt at hver VM-medalje skal feires med kake i VM i Östersund. Men etter sølvet på søndagens jaktstart er Thingnes Bø krystallklar på at han i hvert fall ikke skal spise kake.

– I dag fortjener jeg ikke kake, og jeg har ikke lyst på kake. Så enkelt er det. Føler dere jeg fortjener kake? Nei. Jeg må hjem å spise havre og drikke melk, så skal jeg klare å komme meg over dette, sier han til pressekorpset etter den offisielle pressekonferansen.

Storebror Tarjei Bø var svært nære en plass på pallen. Han bommet én gang, og var bare et fattig sekund fra bronsen.

– Tarjei kunne fort reddet dagen om han hadde skutt feilfritt. Dersom jeg hadde tatt bronsen, og Tarjei vant, så hadde det vært bra. Om Tarjei hadde truffet det siste skuddet så hadde det vært en superdag for oss, forsøker Thingnes Bø å trøste seg med.

– Først blir man forbannet
Tarjei Bø var både lei seg og forbannet etter jaktstarten.

– Det var surt for alle. Det var surt for Johannes. Det var surt for meg og det var surt for oss begge. Det blir et følelseregister når det skjer. Først blir både jeg og Johannes ganske forbannet når det skjer. Så synker det inn, og så blir en jo lei seg. Det som er kanskje mest leit er at det er snakk om så små marginer. Det gjør det ekstra tøft, sier han.

TV 2-ekspert Ole Einar Bjørndalen oppfordrer Bø-brødrene til å ikke henge med hodet.

– Gutta er mer enn gode nok, og det kommer snart et nytt løp med nye muligheter. Jeg er helt overbevist om at dette går bedre neste gang. Vi har troen videre, slår han fast.