Aston Villa-stjerne slått ned av tilskuer

Banestormer angrep Aston Villas Jack Grealish i Birmingham-derbyet. 23-åringen svarte med å bli matchvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se episoden i Sportsnyhetene øverst!

Snaut ni minutter inn i byderbyet mellom Birmingham og Aston Villa på St. Andrews tok en tilskuere seg inn på banen og gikk til angrep på Aston Villa-kaptein Jack Grealish.

Med et svingslag bakfra traff tilskueren Jack Grealish i kjeven. Aston Villa-spilleren gikk i bakken, før en sikkerhetsvakt fikk stormet til og fikk lagt banestormeren i bakken.

Grealish' lagkamerater flokket seg rundt mannen, men Glenn Whelan holdt Aston Villa-spillerne unna, før banestormeren ble raskt fraktet ut av sikkerhetsvakter.

På vei av gressteppet sendte mannen slengkyss opp mot tribunen. West Midlands-politiet opplyser på Twitter at mannen er pågrepet og på vei til vareteksfengsling.

Grealish var imidlertid raskt på beina og var i stand til å spille videre. Episoden skjedde like etter at Grealish hadde skaffet et hjørnespark.

Det var nettopp Grealish som avgjorde med kampens eneste mål i andreomgang. Med 1-0-seieren gikk Aston Villa forbi Birmingham på tabellen og klatret til niendeplass i Championship.

GIKK I BAKKEN: Jack Grealish gikk ned for telling etter at tilskueren gikk til angrep på ham, men han var raskt på beina.
GIKK I BAKKEN: Jack Grealish gikk ned for telling etter at tilskueren gikk til angrep på ham, men han var raskt på beina. Foto: Carl Recine

Hendelsen vekker reaksjoner på sosiale medier.

– Årets idiot. Gratulerer med livstidsutestengelse, skriver Manchester City-spiller Raheem Sterling på Twitter.

– Skammelig, skriver Aston Villas norske keeper Ørjan Håskjold Nyland på Twitter.

– Avskyelig. Godt gjort av Grealish å holde hodet kaldt, skriver spisslegenden Gary Lineker på Twitter.

– Honnør til Villa-spillerne som klarer å holde seg og ikke gyve løs på ham. Dette går ikke. Vil man tilbake til gjerder? tvitrer TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

Birmingham skriver i en uttalelse etter kampen at de beklager episoden overfor Aston Villa og Grealish, og at de vil hjelpe til i etterforskningen.