Henrik Kristoffersen ble nummer to på slalåmen i Kransjka Gora.
Henrik Kristoffersen ble nummer to på slalåmen i Kransjka Gora. Foto: Jure Makovec

Seieren røk for Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen klarte ikke å følge opp lørdagens storslalåmseier. Et feilskjær i finaleomgangen gjorde at han ble nummer to i søndagens slalåmrenn i Kranjska Gora.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffersen ledet med 57 hundredeler etter førsteomgangen.

I finalen så det lenge bra ut, men så gjorde han en feil og tapte tid til leder Ramon Zenhäusern.

I mål hadde Kristoffersen tapt enda mer og ble nummer to. Sveitsiske Zenhäusern vant med over ett sekund. Marcel Hirscher ble nummer tre.

Zenhäusern imponerte stort og kjørte seg opp fra sjuendeplass.

– Det var et klart steg i riktig retning for slalåm. Jeg er ganske fornøyd med å være nummer to med en så stor feil. Det ligger mye tid der, for å si det sånn, sa Kristoffersen til NTB.

– Alt var mulig før feilen, men det er sånn som skjer. Man må satse hvis man skal prøve å vinne. Det er som sagt et steg i riktig retning, og det er det viktigste, fortsatte 24-åringen.​

Lørdag ble det dobbelt norsk i storslalåm da Kristoffersen vant foran barndomskameraten Rasmus Windingstad. Kristoffersen jaktet på sesongens første slalåmseier i verdenscupen, men maktet det ikke. Han står fra før med to verdenscupseirer og VM-triumf i storslalåm.

Hirschers 3.-plass sørget for at det ikke lenger er teoretisk mulig å ta igjen østerrikeren sammenlagt i verdenscupen. Han har 1508 poeng med fire renn igjen. Alexis Pinturault er på 2.-plass med 999 poeng, mens Kristoffersen er elleve poeng bak franskmannen.

Vanskelige forhold

Leif Kristian Nestvold-Haugen gjorde lenge et godt løp i finaleomgangen, men fikk nesten en reprise av lørdagen da han fikk store problemer mot slutten. Heldigvis klarte 31-åringen å holde seg på beina og komme seg i mål i motsetning til dagen før. Tidstapet på slutten gjorde at bæringen endte på 14.-plass.

Sebastian Foss Solevåg klarte ikke å slå lagkameratene sine og måtte ta til takke med 23.-plass 3,02 sekund bak seierherren. 27-åringen lå på 14.-plass etter første omgang.

En rekke løpere kjørte ut under stadig vanskeligere forhold i første omgang. Timon Haugan og Jonathan Nordbotten klarte ikke å avansere til finaleomgangen og ble henholdsvis nummer 34 og 48. Bjørn Brudevoll var blant dem som kjørte ut.

Suveren i 1. omgang

Med startnummer to noterte Kristoffersen en tid ingen av konkurrentene var i nærheten av å tukte. Han var 57 hundredeler foran italienske Manfred Moelgg og 62 foran franske Alexis Pinturault.

– Det var ikke perfekt, men mye bedre enn i de siste slalåmrennene jeg har kjørt. Jeg har fått mer selvtillit gjennom seirene i storslalåm og føler meg tryggere, sa Kristoffersen.

Igjen slo han Marcel Hirscher klart. Den vanligvis umulige østerrikeren sliter med formen på tampen av sesongen. Hirscher har vunnet tolv av de 16 siste verdenscuprennene i slalåm.

– Det var bløtere enn jeg trodde. Henrik kjørte fantastisk og er i øyeblikket det man må måle seg mot både i slalåm og storslalåm.