KØ: EG er sperret i begge retninger ved Vestby.
KØ: EG er sperret i begge retninger ved Vestby. Foto: Tor Aage Hansen

E6 i Akershus åpnet etter utforkjøring

E6 var lørdag sperret i begge retninger ved Vestby. Politiet fikk inn et titalls meldinger om trafikkuhell lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg vil anbefale folk å kjøre forsiktig. Det er ekstremt glatt, og dårlig friksjon på veien, sa operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Nordang, til TV 2.

Det har vært flere trafikkuhell på grunn av føret. Operasjonslederen tror årsaken er underkjølt regn, med tanke på at det er noen få kuldegrader og nedbør.

– Vi har fått titalls meldinger om forskjellige hendelser. Det er stort sett i strekningen Sarpsborg til Halsen, sa operasjonslederen.

Stod fast

Klokken 20.30 lørdag var det saktegående kø i nordgående retning på E6 ved Vestby. I sørgående retning var det fullstendig stopp i trafikken. Årsaken var et vogntog som stod på tvers og sperret trafikken i begge retninger.

– Det er ikke meldt om noen personskader, men det er veldig glatt, sier Nordang.

Veitrafikksentralen er på stedet ved vogntoget.

Klokken 22.16 oppdaterer politiet med at veien er ryddet. Berging av vogntoget pågår fortsatt, men det er satt opp en omkjøringsrute for de andre bilistene.

– Det er ingen som står i kø der nå, og det har avtatt litt med meldinger om trafikkulykker, sier operasjonslederen.

Vei åpnet

Klokken 2.42 melder Veitrafikksentralen at veien er åpnet igjen etter at vogntoget stod fast over to autovern.

– Bergingen vil holde på utover natta. Det vil ta litt tid, og det er mye autovern som er ødelagt, sa trafikkoperatør Trude Lindstad, ved Veitrafikksentralen i Øst til statskanalen en halvtime over midnatt.

Også på E6 mellom Sarpsborg og Halden i Østfold ble det meldt om flere trafikkulykker lørdag. Øst politidistrikt opplyste at bilene hadde sklidd av veien. Heller ikke her var det meldt om personskader.

Flere politipatruljer rykket ut til veistrekningen og saltbil ble tilkalt.