HYLLER SJEFEN: Chris Smalling og Manchester United sprudler under Ole Gunnar Solskjær.
HYLLER SJEFEN: Chris Smalling og Manchester United sprudler under Ole Gunnar Solskjær. Foto: Oli Scarff/AFP

United-profil til TV 2: – Ole overgår målsettingene med solid margin

Chris Smalling kaller Ole Gunnar Solskjærs poengfangst «ekstraordinær», og satser på at søndagen kan brukes til å skaffe en avgjørende luke til Arsenal i kampen om topp fire-plass.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal-Manchester United søndag fra 17.05 (kampstart 17.30) på TV 2 Sport 1, TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Manchester United stormer videre under Ole Gunnar Solskjærs ledelse, og etter 3-1-mirakelet i Paris onsdag, står storklubben nå med 14-2-1 på nordmannens første 17 kamper som midlertidig manager.

En av dem som har fått føle «Solskjær-effekten» på kroppen er United-stopper Chris Smalling, som har spilt seks av de siste sju kampene til klubben og vært strålende i de rødes forsvar.

Overfor TV 2 innrømmer forsvarsgiganten at han er overrasket over hvor bra skikk Solskjær har fått på laget etter sin ankomst i desember.

– Da han kom, var det åpenbart noen målsettinger som ble satt. I øyeblikket overgår han dem med solid margin. Hvis vi kan holde denne rekken gående til slutten av sesongen, har klubben en soleklar avgjørelse å gjøre, sier 29-åringen.

I løpet av de sju kampene etter Smallings gjeninntreden i laget har United kun sluppet inn fire mål, og skulle den statistikken fortsette i søndagens kamp mot felles topp-fire-konkurrent Arsenal, kan det bli mer å smile for for supporterne av de røde djevlene.

– Det er definitivt en veldig stor kamp, med tanke på at vi kan opparbeide en luke til dem. To lag som kjemper om det vil havne utenfor topp fire, så vi vet hvor avgjørende den kan bli. Hvis vi kan vinne denne, vil det definitivt hjelpe oss, sier Smalling.

– Kampen er avgjørende, men jeg vil ikke kalle den sesongdefinerende

Forut for runden skiller ett poeng i Manchester-klubbens favør, og et mentalt overtak vil potensielt allerede også være plass. Så sent som 25. januar vant Solskjærs lag nemlig 3-1 i en tilsvarende kamp i FA-cupen på Emirates.

– De vil ikke ha glemt det, og forhåpentligvis kan vi også fortsette der vi slapp. Det er bare noen få uker siden. Vi må bare fortsette, for vi har store kamper foran oss. Kampen er avgjørende, men jeg vil ikke kalle den sesongdefinerende, sier United-stopperen.

– Ekstraordinært, men vi må ikke ta foten av gassen

I ligaen er det blitt 22 av 26 mulige poeng for United siden Solskjær overtok, og en luke på elleve poeng til Champions League-plass er allerede tettet. Smalling avslører at han og lagkameratene aldri hadde trodd på en så rask snuoperasjon etter trenerbyttet.

– Nei. Vi håpet at det ville skje, men vi trodde det ikke. Spesielt ikke alle de poengene vi har tatt. Det vi har tatt igjen på de andre er ekstraordinært. Men vi må ikke ta foten av gasspedalen, og fortsette helt til slutt. Hvis vi holder det oppe, så vet vi at det kan gi trofeer og at vi i tillegg kan klatre oppover tabellen.

– Hva har Ole Gunnar Solskjær egentlig gjort?

– Han har brakt inn troen. Han vet hvor gode vi er i denne klubben. Han vil gi oss selvtillit, og han gjør det. Det å se ham med smilet sitt, om det er i kamp eller trening, er noe vi vokser på. Når spillerne er lykkelige, vil resultatene komme av seg selv, sier stopperkjempen.

Smalling hyller også lagets evne til å komme igjen i kamper, noe som den siste uken har gitt full uttelling både på PSG i Champions League og mot Southampton i ligaen. To mål i sluttminuttene var nok til å gi full pott ved begge anledninger.

– Vi har en «never say die attitude». Paris var et høydepunkt der, men det gjelder også tidligere i sesongen. Det har vært mye opp og ned, men det er et faktum at vi kan dra i samme retning og vise hvor gode spillere vi er. Ole har kommet inn og gjort en stor forskjell, men det er de samme spillerne som har dratt i samme retning og vist hvor godt lag vi er. Det er noe av det stolteste ved å være del av dette laget, sier han.

Tror på seier i Champions League

En ting er å kvalifisere seg til Champions League neste sesong, men onsdagens avansement på bekosting av PSG har også gitt England-stopperen tro på at det kan bli suksess i turneringen allerede denne våren.

– Før kampen visste vi at dersom vi kom gjennom denne kampen, så er alt mulig. Vi kom oss gjennom det til tross for alle skadene og brøt den statistikken som gikk på at ingen hadde avansert etter å ha tapt med to mål hjemme i første kamp. Alt er mulig nå. Det er åpent, og det er mange lag som kan vinne.

– Kan dere vinne Champions League?

– Jeg mener det. Når man kommer til kvartfinale- og semifinalestadiet? Se på den måten vi har spilt etter Ole kom inn. Vi har spilt mot store lag, så vi kan definitivt gå videre, sier Smalling, som beskriver en lykkelig stemning i Manchester United pr. mars 2019.

– Alle er så lykkelige. Vi rir på en bølge for øyeblikket. Nå må vi bare sørge for at vi kan ri videre så lenge vi kan, og også inn mot Arsenal-kampen på Emirates, for det er en ny stor kamp, sier han.

Se Arsenal-Manchester United søndag fra 17.05 (kampstart 17.30) på TV 2 Sport 1, TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!