MOTGANG: Johannes Thingnes Bø innrømmer at det har vært litt motgang på stående skyting. Ole Einar Bjørndalen er bekymret.
MOTGANG: Johannes Thingnes Bø innrømmer at det har vært litt motgang på stående skyting. Ole Einar Bjørndalen er bekymret. Foto: Åserud, Lise

Bjørndalen er bekymret:
– Han så redd ut

Ole Einar Bjørndalen er bekymret for Johannes Thingnes Bøs skyteform. – Han har sett redd ut på stående skyting, sier TV 2-eksperten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Johannes har jo vært helt rå hele denne sesongen, men i det siste har det vært mye plunder på stående skyting. Spesielt i Salt Lake City hvor han bommet fryktelig mye, heller ikke under mixed-stafetten på torsdag overbeviste han. Han hadde to bom, virket usikker og så redd ut.

Det mener Ole Einar Bjørndalen om Johannes Thingnes Bøs skyteform. Bø innrømmer til TV 2 at den analysen stemmer.

– Han har nok rett

– Har vi grunn til bekymring? Er du redd, som Bjørndalen sier, Johannes Thingnes Bø?

– Ja, han har nok rett, og hvis du ikke kan innrømme slike ting blir det bare verre. Første steg for å komme videre, altså bli bedre igjen, er å innse at en ikke er like trygg som før, svarer Bø ærlig.

– Er stående skyting utfordring nummer én, knyttet til det å vinne VM-gull her i Östersund?

– Ja, sier Bø og forklarer:

– Det er fordi jeg etter jul har gått fortest i løypa og skutt utrolig bra på liggende, men jeg har ikke lykkes på stående. Treffprosenten på stående har ikke vært høy nok.

Motgang

Som verdens beste skiskytter handler det ikke bare om selvtillit, mener Bø. Han innrømmer at det har vært litt motgang siste tiden.

– Kan du, som verdens klart beste skiskytter, som skulle hatt selvtillit nok til å få blinkene ned like lett på stående som liggende, forklare hvorfor du bommer?

– Hehe, skyting handler også om form. Du kan ha formtopper og du kan ha bølgedaler. Nå har det vært motgang. Jeg reddet meg med to ekstraskudd på mixed-stafetten. Men, med to bom på dagens sprint blir det vanskelig å ta medalje. Jeg må opp på et høyere nivå, konkluderer Bø.

– Men, det er vel ingen tvil om at du kan dette, det har du jo bevist «tusen ganger» og skulle ha trygghet til å treffe alle blinkene også på stående skyting?

– Ja, ja, jeg kan jo det og selvtilliten er jo på topp. Men, etter å ha bommet litt så jobber du hardere og da blir fort ikke alt like automatisert. Men, jeg prøver jo å finne ut av det og ikke være redd, som Ole Einar (Bjørndalen) sier, for da sliter du litt.

Bjørndalen: – Jeg er spent og litt bekymret

TV 2s ekspert er svært spent på hvordan det går med Johannes Thingnes Bø på sprinten lørdag.

– Han har garantert jobbet hardt for finne tilbake til vinnertaktene. Han er jo vårt største gull-håp her. Og med hans seiersrekke i vinter, han har vært så suveren at forventningene handler om kun én ting: Gull. Jeg er spent, og litt bekymret, sier Bjørndalen.

– Kan enere som Johannes Thingnes Bø bli preget av at det ikke er verdenscup, men kamp om VM-gull?

– Jeg tror ikke det at vi nå er i mesterskap påvirker Johannes, han har såpass rutine. Det er mer at han har havnet i en blindgate og sliter med å finne veien tilbake.