Lotte van der Zee, som vant Miss Teen Universe i 2017, er død etter at hun fikk et hjerteinfarkt mens hun var på skiferie med familien.

Ifølge Daily Mail døde modellen dagen før hun ville fylt 20 år.

Foreldrene til van der Zee bekrefter dødsfallet på 19-åringens Instagram-profil.

– Vår perle, vårt alt, gikk bort onsdag kveld 6. mars klokken 22.47, står det skrevet sammen med et bilde av van der Zee.

– Det er utrolig uvirkelig at vår elskede Lotte ikke er med oss lenger. Våre hjerter er knust, heter det videre.

Hjerteinfarkt

Kvelden før hun fikk hjerteinfarkt var van der Zee ute med venner. Til den nederlandske avisen De Limburger forteller moren, Eugeniek van het Hul, at datteren var i godt humør og ved god helse da hun kom tilbake.

Men da 19-åringen ikke dukket opp til frokost dagen etter, gikk moren til rommet hennes for å sjekke om alt var i orden. Der fant hun van der Zee syk.

Den tidligere Miss Teen Universe-vinneren ble fraktet til nærmeste sykehus hvor hun havnet i koma. Deretter ble hun fraktet med helikopter til sykehus i München. Det opplyste foreldrene i en Instagram-post 22. februar.

Men livet hennes stod ikke til å redde.

Var med familien

Da organene hennes begynte å svikte, ble maskinen som holdt Lotte van der Zee i live, slått av.

– Lotte har måttet tåle mye de siste dagene og vi ville ikke la henne lide mer, sier moren til De Limburger og legger til.

– Vi ble fortalt at vi måtte være forberedt på det verste, men du klamrer deg til håpet.

Familien, som var sammen med 20-åringen på sykehuset da hun døde, takker for støtten fra fansen.

– Nå er hun den vakreste stjernen på himmelen. Selvfølgelig vil man alltid ha barnet sitt med deg, men vi måtte slippe henne, sier moren.

Hva som er årsaken til hjerteinfarktet er fortsatt uklart.