SKUFFET: Emil Iversen er skuffet over kameraten Andreas Veerpalu.
SKUFFET: Emil Iversen er skuffet over kameraten Andreas Veerpalu. Foto: Teigen, Trond Reidar

– Jeg tror ikke han dukker opp i Meråker på en stund

Emil Iversen har ikke snakket med den dopingtatte kameraten Andreas Veerpalu (24) etter razziaen. Og det kommer han neppe til å gjøre med det første.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Veerpalu ble tatt under dopingrazziaen i Seefeld. Han har i ettertid innrømmet bruken, samt blitt suspendert av Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Da estlenderen ble tatt, fortalte Iversen at de var kompiser og at Veerpalu har bodd hos et vennepar av familien hans i Meråker.

På pressekonferansen før helgens femmil i Holmenkollen forteller Iversen at han ikke har snakket med Veerpalu etter razziaen.

– Jeg er jo skuffet over ham. Det er kjedelig. Jeg kjenner ham som en trivelig og god gutt – han er en snill og grei gutt, svarer Iversen på TV 2s spørsmål.

– Jeg tror ikke han dukker opp i Meråker på en stund, dessverre. Eller heldigvis, følger han opp.

Samarbeidet med Tammjärv

Veerpalus lagkamerat, Karel Tammjärv, ble også tatt under razziaen i Seefeld. I podkasten FasterSkier røper Tammjärv detaljer rundt skandalen.

– Systemet er ganske enkelt å lure. FIS og WADA kan omtrent ikke gjøre noe uten hjelp fra politiet, som kan slå inn dører og komme seg inn, sier Tammjärv i podkasten, ifølge Nettavisen.

Begge estlenderne var i kontakt med legen Mark Schmidt. Tammjärv forteller at han ble klar over at Veerpalu også dopet seg i 2017/18-sesongen, og at de da startet å samarbeide.

– Jeg visste hvordan ting ble gjort, og når du trengte å gå et sted for å gjøre blodoverføringene. Så jeg så mønsteret. En dag sa jeg bare: «Du trenger ikke skjule det mer. Vi kan la fyren komme inn til oss. Du trenger ikke gå noe sted», forklarer 29-åringen.

Røthe: – Ville vært idioti

Spekulasjonene har rast etter dopingskandalen. Sjur Røthe mistenker imidlertid at flere av konkurrentene kan være dopede.

– Kommer det som lyn fra klar himmel for dere, eller har dere som har vært i skisporten i mange år hørt snakk, rykter og skjønt at det er en del folk som opererer på gal side av loven?

– Det vil være dumt å stille til start og tro at folk driver med sånt. For min del handler det om å ha troen på at alle rundt er rene. Noe annet ville vært idioti. Jeg føler at med saken som ble rullet opp i VM i Seefeld, viser det at arbeidet som blir gjort blir gjort på en veldig bra måte, svarer Røthe.

– Mye verre når man har mislyktes totalt

I morgen venter femmil i Holmenkollen for herreløperne. Iversen avviser at det er vanskelig å motivere seg etter et mesterskap der Norge tok gull i samtlige øvelser for herrer.

Trønderen synes det er mye lettere å ta fatt på de resterende rennene nå, sammenlignet med etter de mesterskapene han har «mislyktes til de grader i».

– Alle har fått oppfylt guttedrømmene den siste uken. Vi trives med å gå på ski i lag. For min del føles det som en drøm nå fremfor når en har mislyktes. Jeg gleder meg til å gå i morgen. Femmilen i Holmenkollen er et stort idrettsarrangement som er en ære å få gå, slår han fast.

– Jeg må si at det er ikke noe problem i det hele tatt. Det er mye verre når en har vært reserve og mislyktes. Det tar en del på mentalt, forsetter han.