FØR SKIFESTIVALEN: Therese Johaug under pressetreffet i forkant av Holmenkollen skifestival 2019.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FØR SKIFESTIVALEN: Therese Johaug under pressetreffet i forkant av Holmenkollen skifestival 2019. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Foto: Teigen, Trond Reidar

Johaug ønsker ikke gjentakelse fra i fjor: – Det skal ikke være en russefest

Therese Johaug er glad for at arrangørene i Holmenkollen har tatt grep etter fjorårets fyllefest.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter fyllefesten i Holmenkollen i fjor er Therese Johaug glad for at det nå settes inn flere tiltak for å unngå en liknende situasjon under skifestivalen i helgen.

Hun er ikke redd for at for eksempel tidlig start vil «drepe» stemningen.

– Jeg synes det er veldig bra jeg at det blir gjort tiltak slik at vi ikke havner i en slik situasjon som vi gjorde i fjor. For det hører ingen plass hjemme på en idrettsarena, sier Johaug og legger til:

– Det skal være god stemning og liv i løypene, men det skal ikke være russefest. Så jeg synes det er bra at de har tatt tiltak, at starten er kl.10.00 og det virker som at arrangørene har tatt dette skikkelig på alvor i år med rusfri sone og gjerder og sånn. Så er det jo opp til folk om de skal opp i Kollen og få med seg folkestemningen.

– Vi har ulike syn på den saken

I temaet om blanding av rus og idrett, mener Johaug det er viktig å respektere alle parter. Det synes hun også arrangørene i Holmenkollen viser at de gjør med måten de har lagt opp helgens arrangement.

– Vi har jo ulike meninger på det. Noen synes det er bra, og andre synes det ikke er bra. Vi må ha respekt for begge deler. Sånn som det er her i Kollen, synes jeg det er kjempebra at de har laget rusfrie soner, slik at dem som har lyst til å stå i et slikt område skal få lov til det. Og de som har lyst å ta seg en øl, kose seg i løypen og se på skirenn, kan få lov til det i andre områder, sier Johaug.

Slik var Kollen-kaoset: – Jeg blir flau av folks oppførsel!

Johannes Høsflot Klæbo ser positivt på at det nå er en tidlig start på rennet.

– For min del synes jeg det er godt at femmila blir ferdig så tidlig som mulig. Jeg gruet meg på dagen til den i fjor. Så må jeg si at den femmila er den råeste opplevelsen jeg har hatt folkemessig. Stemningen er upåklagelig. Det er en balansegang som er viktig å treffe på, mener sprintverdensmesteren.

Martin Johnsrud Sundby sier seg enig med lagkameraten i at det er en balansegang.

– Plutselig dukket det opp 60 000 i fjor. Det var de ikke forberedt på. Det er et håndteringsspørsmål. For oss som går, er det helt vilt. Vi setter enormt pris på publikum. Det er viktig at alle koser seg, både barnefamilier og dem som drikker en six-pack, mener Sundby.

Håper publikum stiller opp

Johaug ser frem til skifestivalen og gleder seg til å gå i Holmenkollen - forhåpentligvis foran mange skientusiaster.

– Det blir jo en spennende tremil. Jeg elsker jo løypene her i Kollen. Det er tøffe, harde løyper og formen tror jeg er bra. Jeg har lyst å gå fort. Jeg har trent veldig mye i disse løypene her de siste to årene, så det blir artig å endelig kunne få på seg et startnummer igjen, sier den norske skistjernen.

Johaug oppfordrer flest mulig til å ta turen til Holmenkollen i helgen.

– Jeg håper at de(publikum) kommer seg opp av sengen og sofaen, og kommer og ser på oss på søndagen også. Nå kan vi jo melde om sol og fint vær på søndagen, og snø imorgen, så da er valget ganske enkelt, sier hun smilende.