Tarjei Bø finner inspirasjon hos favorittlaget Manchester United.
Tarjei Bø finner inspirasjon hos favorittlaget Manchester United. Foto: Scanpix

Skiskytterstjernen bruker Uniteds snuoperasjon som inspirasjon

Tarjei Bø mener Manchester Uniteds kruttsterke snuoperasjon mot PSG er et prakteksempel på hvor viktig det aldri er å gi opp – uansett hvilken idrett det er snakk om.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United stod tidligere denne uken for en utrolig snuoperasjon i Champions League.

Etter å ta tapt hjemmekampen 0-2, vant Ole Gunnar Solskjærs menn 1-3 i Paris. En iskald Marcus Rashford satte inn scoringen som sendte Manchester United videre fra straffemerket i sluttminuttene av kampen.

Skiskytterstjernen Tarjei Bø er lidenskapelig Manchester United-supporter og så kampen på hotellrommet i Österstund, hvor han den neste halvannen uken skal kjempe om medaljer i VM i skiskyting.

– Aaah. Det var fantastisk, altså. Herregud. Jeg har vært United-fan hele livet. Jeg har ikke hatt den samme følelsen siden Sir Alex Ferguson var manager. Da følte jeg at vi kunne score på overtid i omtrent hver kamp, forteller en entusiastisk Tarjei Bø til TV 2 Sporten.

– Et prakteksempel
Nå vil skiskytteren som har åtte VM-gull og OL-gull på stafetten på merittlisten bruke Manchester Uniteds utrolige snuoperasjon i Paris som inspirasjon før lørdagens VM-sprint og resten av øvelsene han skal gå i mesterskapet i de svenske skoger.

– Klart det. Det er jo et prakteksempel på hvor viktig det er å aldri gi opp. United ble slaktet etter den første kampen mot PSG, det var ingen som trodde de skulle gå videre. Slik er det i vår idrett også. Ting snur fort. Her skal vi skyte mange ganger på standplass, og der kan det gå opp og ned. Ting snur fort i skiskyting, og selv med en dårlig skyting kan det bli medalje til slutt, oppsummerer han.

– Aldri vært bedre forberedt før et VM
Tarjei Bø valgte en alternativ oppladning til VM i Östersund. Mens landslagskollegene var i Amerika og konkurrerte, valgte Bø å bli hjemme.

I to og en halv uke trente han for seg selv. Så dro han til EM i Minsk for å få noen konkurranser før VM-starten i Sverige.

– Jeg er veldig godt forberedt. Jeg tror aldri jeg har hatt en så bra oppkjøring til et mesterskap noen gang. Før har vi gått masse renn, og det har vært litt sykdom inne i bildet. Nå føler jeg at jeg har gjort det optimale før VM, og er veldig trygg på at formen er god, sier han før lørdagens sprint.

Johannes Thingnes Bø, Vetle Sjåstad Christiansen og Erlend Bjøntegaard går også sprinten for Norge. Alle nevnes som gullkandidater, men Tarjeis lillebror Thingnes Bø nevnes som det absolutt største gullhåpet.

– Alle vi fire norske kan ta gullet. Alle har vært på pallen denne sesongen, så det er klart vi har muligheten. Vi fikk en kanonstart på VM med gull på mixed stafetten, og der fikk Vetle og Johannes fylt på selvtilliten. Det smitter over på hele laget. Vi vet at vi er gode nok alle mann til å kjempe om medalje, slår Tarjei Bø fast.