– Står respekt av Kristoffs lojalitet

Foran søndagens TV 2-sendte Paris-Nice hylles Alexander Kristoff for jobben han gjorde for Fernando Gaviria i Abu Dhabi-tour.
Foran søndagens TV 2-sendte Paris-Nice hylles Alexander Kristoff for jobben han gjorde for Fernando Gaviria i Abu Dhabi-tour. Foto: Philippe Lopez
TV 2s sykkelkommentator tviler på at det finnes ryttere med Alexander Kristoffs stjernestatus som ville akseptert behandlingen han får i UAE Team Emirates.

– Dette forteller alt om hvor proff Kristoff er, sier Christian Paasche.

Han snakker om innsatsen som 30-åringen la ned for lagets nye nummer-1-spurter, Fernando Gaviria, i Abu Dhabi-Tour. Det endte med én førsteplass og to andreplasser etter en imponerende opptrekksjobb fra nordmannen.

– Jeg kunne laget en lang liste med stjernesyklister og spurtere som enten ville nektet å delta i samme ritt som Gaviria, og som i stedet ville funnet et ritt der de kunne syklet for egne sjanser, eller som ville gitt seg med tre mil igjen fordi de har "vondt" i magen eller i hodet. Men slik holder ikke Alexander Kristoff på. Selv om han vet at innsatsen han legger ned her vil gjøre ham enda mer låst senere i sesongen, så gjør han det til fulle. Det står det respekt av, sies Paasche i den siste utgaven av TV 2 sykkelpodden.

Hør podkasten her

Den handler i hovedsak om etapperittet Paris-Nice, som starter søndag. Der stiller flere av feltets beste spurtere. Men ikke Fernando Gaviria, som i stedet syklet Tirreno-Adriatico. Det betyr at Kristoff igjen får sjansen til å kjøre inn resultater på egenhånd.

Burde aldri vært i Abu Dhabi

Stavanger-mannen - som har en seier så langt i år - viste i Emiratene at han er i god form. På den avsluttende etappen, forrige lørdag, snek han seg utrolig nok inn på en 4. plass etter å ha fullført opptrekksjobben for Gaviria - som ble hentet til UAE Team Emirates foran denne sesongen.

Men Kristoff burde aldri vært i Abu Dhabi, mener Paasche.

– Han burde i stedet vært i Belgia, mener TV 2s sykkelkommentator. Samtidig som UAE Team Emirates viste seg frem for eierne på hjemmebane, var det åpning på klassikersesongen med Omloop het Nieuwsblad. I stedet for å sykle rundt i ørkenlandskapet burde Kristoff vært her og forberedt seg til de største målene for vårsesongen.

– Men nå er Gaviria den store sjefen. Han ville ha med Kristoff dit. De må øve hvis de skal få det til i Tour de France, sier Mads Kaggestad i podkasten.

– De har bare tiden og veien. Dette var en kjempebra øvelsesarena i de hektiske og flate spurtene, legger TV 2s sykkelekspert til.

–Skulle bare mangle

Johan Kaggestad mener at det bare skulle mangle at Kristoff var lojal til arbeidsoppgavene.

– Han er del av et lag, og du kan ikke bare være på lag når det passer deg selv. Han har akseptert den rollen og lønnes i den rollen. Det var kjempelurt av Alexander å gjøre en god jobb, for nå blir det god stemning i laget. Og gjennom å levere som han gjorde, så vil han få sine sjanser på et senere tidspunkt, blant annet i Tour de France. Kristoffs styrke er at han er den best trente av samtlige spurtere. For å vinne på Champs-Élysées, så skal du komme deg over Alpene og Pyreneene. Sannsynligheten for at Kristoff gjør det og får spurte i Paris, er vesentlig høyere enn for Gaviria.

Nå gleder trekløveret seg til å se hva Kristoff kan få til i Paris-Nice, der også Edvald Boasson Hagen, Amund Grøndahl Jansen og Sven Erik Bystrøm stiller til start.

– Det er et oppsiktsvekkende bra spurtfelt i Frankrike. Det tyder på at arrangøren har funnet ut at de må ha x antall etapper for spurterne, for å få de til å stille. Og det gjør det jo. De tre første etappene, samt kanskje den sjette, er tilrettelagt for at spurterne kan vinne, sier Paasche.

PS! Her er sendetidene til Paris-Nice, som sendes på TV 2 og Sumo:

Søndag 10.mars: 13:00-15.30
Mandag 11.mars: 15:00-17.00
Tirsdag 12.mars: 15:00-17.00
Onsdag 13.mars: 15:00-17.00
Torsdag 14.mars: 15:00-17:00
Fredag 15.mars: 15:00-17:00
Lørdag16.mars: 15:00-17:30
Søndag 17.mars: 15:00-17:30

Lik TV 2 Sporten på Facebook