Finlands regjering går av

Regjeringen i Finland går av etter at den ikke fikk gjennomslag i Riksdagen for en sosial- og helsereform, melder finske medier.

Finlands statsminister Juha Sipilä under en pressekonferanse i forbindelse med Nordisk Råd 70. sesjon på Stortinget i 2018.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Finlands statsminister Juha Sipilä under en pressekonferanse i forbindelse med Nordisk Råd 70. sesjon på Stortinget i 2018. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Junge, Heiko/ NTB scanpix

Statsminister Juha Sipilä vil fredag formiddag levere sin avskjedssøknad til president Sauli Niinistö, melder rikskringkasteren Yle.

Regjeringen har ikke klart å få flertall i den finske Riksdagen for sine forslag til omfattende helsereformer, og på et regjeringsmøte fredag besluttet regjeringen å gå av.

Sosial- og helsereformene har bestått av flere deler, og til sammen har de utgjort en stor pakke. For stor for mange, ifølge avisen Hufvudstadsbladet.

Sipilä har flere ganger sagt at helsereformen er regjeringens største og viktigste prosjekt, og han har tidligere signalisert at han ville gå av dersom den ikke ble vedtatt. Ifølge Yle har ulike regjeringer i 14 år forsøkt å få til reformer, uten å lykkes.

Juha Sipilä fra Centern har siden 2015 ledet en konservativ koalisjonsregjering sammen med koalisjonspartnerne Samlingspartiet og Sannfinnene.

Det er bare en drøy måned til riksdagsvalget, som holdes 14. april.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2