Abid raja legger skylden på media:

– Jeg har alltid stått sammen med Trine

HELL (TV 2): Nå forsøker Abid Raja å legge striden med Venstre-leder Trine Skei Grande død. Han forstår ikke at det oppfattes som en maktkamp, og mener pressen «går opp uvesentlige ting».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Trine er et raust menneske, løfter menneskene rundt seg, hun er kunnskapsrik og deler av den kunnskapen. Hun er ekstremt dyktig på å reise og besøke mange kulturhus, bibliotek, lokallag og Venstre-folk. Hvis alle i Venstre jobber like mye som Trine, så hadde vi vært et tosifret parti, sier Abid Raja til TV 2.

Nå går han ut for å avfeie at det pågår en maktkamp mellom ham og partileder Trine Skei Grande.

– Trine Skei Grande er valgt frem til landsmøtet i 2020, og så lenge hun sitter som leder, så er hun også min leder, sier Abid Raja til TV 2.

– Ønsker du å ta over etter Trine Skei Grande og bli partileder i Venstre?

– Hva jeg ønsker er at vi skal klare å stille lister i alle og flest mulige kommuner. Vi skal skape engasjement og glød rundt i lokallagene, vi skal gjøre et godt kommunevalg og komme ut av dette styrket som et lag og parti.

Opptakten til landsmøtet har vært preget av dårlige meningsmålinger og forholdet mellom Raja og Trine Skei Grande.

Torsdag publiserte TV 2 et intervju, hvor Raja ikke vil svare på om han håper Skei Grande fortsetter som partileder

Se Raja-intervjuet som vakte oppsikt før landsmøtet:

Skylder på media

Internt i Venstre mener kilder at Abid Raja nå bygger seg opp til å bli en del av partiledelsen, som er på valg i 2020.​

Torsdag publiserte NRK en sak hvor Raja nekter å svare på hvilken kontakt han har hatt med Grande siden desember. Da ble det kjent at Grande hadde baksnakket Raja under budsjettforhandlingene.

– Forstår du at det stilles spørsmål om det er en maktkamp?

– Nei, egentlig ikke. Pressen går opp uvesentlige ting, som hvor og jeg hun møtes og hva jeg og hun snakker om. Det har ikke pressen noe med. Jeg sier med all tydelighet: Trine er leder, hun er min leder og jeg jobber tett sammen med henne for å løfte partiet Venstre frem mot valget og etter valget, sier Raja.

– Med hånden på hjertet kan du si at Trine Skei Grande gjør en god jobb som leder av Venstre?

– Trine Skei Grande står på som bare det for Venstre hver dag og hun skinner som Norges kulturminister over hele landet og det er flott å se på.

– Skinner hun som Venstre-leder?

– Trine Skei Grande gjør en iherdig..

– Spørsmålet var om Trine Skei Grande skinner som Venstre-leder?

– Akkurat nå med målinger på 2-tallet er det ingen som skinner. I den grad skinner vi alle likt eller alle skinner like dårlig.

– Er Trine Skei Grande den politikeren i Venstre som kan få Venstre til å skinne?

– Trine har gjort en fantastisk jobb for Venstre i mange år.

– Abid Raja, du må svare på spørsmålet. Er Trine Skei Grande den politikeren som skal få Venstre til å skinne?

– Jeg har stor tro på at Trine og vi andre sammen som et lag skal få Venstre til å skinne igjen frem til dette lokalvalget her, svarer Raja.

Nekter for strid

TV 2s kommentator Aslak Eriksrud sa torsdag at det er åpenbart det ikke er noen tillit mellom Skei Grande og Raja.

– Nå er det en åpen strid om Trine Skei Grandes lederskap ved inngangen til et landsmøte hvor ledelsen ikke står på valg. Det er oppsiktsvekkende, sa Eriksrud.

Raja nekter for at han utfordrer Skei Grande.

– Forstår jeg deg rett hvis du i dette intervjuet legger stridsøksen ned og stiller deg hundre prosent bak Trine Skei Grande?

– Jeg har aldri tatt opp noen stridsøks og alltid stått sammen med Trine, og det har jeg gjort i mange år og kommer til å fortsette med.

– Hvordan vil du beskrive samarbeidet mellom dere?

– Vi samarbeidet for å løfte partiet Venstre på målingene og det kommer vi til å fortsette med frem til lokalvalget og vi skal gjøre alt vi kan for å løfte Venstre. Så har pressen kost seg masse med vinklinger og spekulasjoner. Det er deres oppgave, men jeg tror jeg må bli tatt på alvor når jeg sier vi samarbeider for å løfte partiet på målingene og gjøre et godt lokalvalg for Venstre, sier Raja.

Trine Skei Grande taler til Venstres landsmøte klokka 14:00 fredag. Se talen direkte på TV2.no og TV 2 Nyhetskanalen.