Samuel Umtiti møter gamleklubben Lyon i CHampions League onsdag.
Samuel Umtiti møter gamleklubben Lyon i CHampions League onsdag. Foto: Benjamin Cremel

– Vi må vinne Champions League hver sesong

Barcelona-stopper Samuel Umtiti er klar på at kun seier i Champions League er godt nok for katalanerne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Barcelona-Lyon på TV 2 Sport 1 og TV 2 Sumo fra klokken 20.00.

Samuel Umtiti har vunnet både La Liga, den spanske cupen og den spanske supercupen siden han signerte for Barcelona sommeren 2016. I tillegg var han en del av det franske laget som vant VM i Russland i fjor sommer. Men ett trofe mangler midtstopperen – Champions League-trofeet.

– Jeg kom hit for å vinne titler. Jeg har vunnet La Liga og Copa del Rey, men mangler Champions League, sier midtstopperen til UEFAs Champions League-magasin.

– Vi må vinne Champions League hver sesong

Umtiti legger ikke skjul på at presset er stort i en klubb som Barcelona.

– Når du spiller for Barcelona, må du vinne Champions League hver sesong. Vi har utrolig kvalitet i laget.

– Etter min mening har vi det aller beste laget, så da må vi vinne disse kampene. Sesongen er lang, og det er viktig å være i form til rett tid. Jeg vet vi vil være forberedt, og jeg håper dette er sesongen vi vinner Champions League.

– Da jeg forlot Lyon, var målet mitt å vinne Champions League, og gjerne mer enn én gang.

– Han er sterk mentalt

Tidligere Barcelona- og Lyon-spiller, og nåværende direktør i Barcelona, Eric Abidal, var mannen som anbefalte Umtiti til klubben.

– Jeg anbefalte klubben å signere Samuel to år før de gjorde. I Barcelona er det viktig å kunne ta med seg ballen ut av forsvar. Det var ikke noe problem, siden Samuel allerede behersket dette bra for Lyon.

– Han hadde en fordel siden han alltid har vært veldig rolig med ball. Han er alltid rolig, uansett hvordan situasjonen på banen er. Han vil alltid ha ball, noe som viser at han er sterk mentalt, noe man trenger i en så stor klubb, sier Abidal, som selv vant to Champions League-titler med den katalanske klubben.

Hovedpersonen selv er klar på at han har blitt en bedre fotballspiller etter at han kom til Barcelona.

– Å spille med så gode spillere har gjort at jeg har kunnet bli bedre. Jeg har endret meg som fotballspiller og utviklet meg mye, ikke bare teknisk, men konsentrasjonen min har blitt bedre også. Vi jobber mye med posisjonering i Barcelona.

Møter gamleklubben onsdag

Franskmannen har denne sesongen slitt med en kneskade, og var kun på benken i første møte mellom Barcelona og gamleklubben Lyon, som endte 0-0 på fransk jord. Umtiti startet mot Rayo Vallecano i helgen, og er en kandidat til Valverdes startellever i returoppgjøret onsdag.

Umtiti var en del av Lyon fra han var ni år gammel til han gikk til Barcelona i 2016.

– Lyon har utviklet seg og blitt mer modne. De har allerede slått Manchester City og PSG denne sesongen. De er vant til store kamper, så de har fortjent plassen sin i åttedelsfinalen.