SVENSK PROFIL: Sebastian Samuelsson.
SVENSK PROFIL: Sebastian Samuelsson. Foto: Jonathan Nackstrand

– Kanskje alle svenskene gikk rett i ølteltet

Sveriges skiskytterprofil Sebastian Samuelsson med stikk til hjemmepublikum etter skuffelsen på mixed stafett i Östersund.

Det var knyttet store forventninger til Sveriges lag på åpningsdistansen mixed stafett på hjemmebane i Östersund.

Men Sveriges lag bestående av Linn Persson, Hanna Öberg, Jesper Nelin og Sebastian Samuelsson klarte ikke å innfri forventningene og endte på en skuffende 5. plass, hele 1,35.3 minutter bak den suverene vinneren Norge.

Og om ikke det var nok, forlot flere hundre svenske fans tribunen i Östersund omtrent idet Vetle Sjåstad Christiansen passerte målstreken og sikret Norge gullet.

– Kanskje de gikk rett i ølteltet
Sveriges ankermann, Sebastian Samuelsson, oppfordrer hjemmepublikum til å kjenne sin besøkelsestid.

– Ja, de forlot arenaen raskt. Kanskje de gikk rett i ølteltet, sier Samuelsson til TV 2 Sporten.

– Burde de stått igjen og heiet frem de utenlandske utøverne?

– Det var halvdårlig vær, og når folket etter hvert ser hvor god stemning det kan være her, så tror jeg de vil skape god stemning resten av mesterskapet, svarer han diplomatisk, før han legger til:

– Det er klart at det en heftig opplevelse å få oppleve et VM på hjemmebane, det er få forunt. Og for meg som bor i Östersund, så er det veldig stort, poengterer han.

Han er skuffet over at Sverige ikke klarte å kapre en medalje, som var målsettingen før mesterskapet i de svenske skoger.

21-åringen retter imidlertid samtidig en advarsel til Norge før resten av mesterskapet.

– Vi klarte det ikke på mixed stafetten. Men Norge får ta mixed stafetten, så får vi ta herrestafetten, sier Sebastian Samuelsson, som var på det svenske laget som tok gullet på stafetten i OL Pyeongchang i 2018.

– En outsider i angrepsposisjon
TV 2s skiskyting-ekspert Ole Einar Bjørndalen tror Sverige kan bite fra seg utover i mesterskapet.

– Svenskene har kjørt sin egen formtopping inn mot VM og deltok i EM i skiskyting i Minsk i år. Der knuste Tarjei Bø svenskene så det jomet etter. Men de gikk et par tre gode løp, så Sverige med Sebastian Samuelsson i spissen blir spennende å følge med tanke på om de har truffet med formtoppingen. Landslagssjef Wolfgang Pichler er flink på det å treffe med formtoppingen. Jeg ser på svenskene som en outsider i angrepsposisjon. Jeg har pratet med trener Wolfgang Pichler, og han er flink til å bygge stein på stein og jeg tror sjansen for at de tar medalje på hjemmebane er ganske så bra, oppsummerer Bjørndalen.