GIR SEG: Stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise kommer ikke til å fortsette som politiker.
GIR SEG: Stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise kommer ikke til å fortsette som politiker. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Kristian Tonning Riise vil ikke søke ny periode på Stortinget

Tidligere Unge Høyre-leder og stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise sier at politikerkarrieren hans er over etter denne stortingsperioden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kommer ikke til å søke renominasjon til Stortinget. Det er en avgjørelse jeg har tatt i dialog med Innlandet Høyre og etter rådføring med gode venner, sier Tonning Riise til Nettavisen.

I fjor trakk han seg fra alle verv, da det ble kjent at Høyre hadde mottatt en rekke varsler fra kvinner i Unge Høyre om upassende oppførsel fra hans side.

Både Høyre og Unge Høyre har erkjent grov svikt i behandlingen og oppfølgingen av varslene om Tonning Riise.

Det alvorligste varselet mot Tonning Riise gjaldt seksuell omgang med en svært beruset 16-åring under et fylkesårsmøte i 2014.

Politiet besluttet å ikke starte etterforskning i saken etter å ha blitt bedt om å vurdere dette av Statsadvokaten.

Høyre konkluderte med at Tonning Riise gjentatte ganger hadde brutt partiets etiske retningslinjer om seksuell trakassering, alkoholbruk og opptreden overfor medlemmer.

– Jeg har tidligere oppført meg på en måte som ikke er akseptabel, og det er jeg oppriktig lei meg for. Jeg kan ikke annet enn å gjenta min uforbeholdne unnskyldning til dem som har opplevd det, sier Tonning Riise til Nettavisen.

I januar 2018 ble hedmarkingen sykmeldt, før han var tilbake på Stortinget i midten av mars.

– Alle som har vært nær meg de siste månedene, kan bekrefte at sykmeldingen har vært helt reell. Men nå føler jeg meg mentalt rigget til å møte på jobb igjen, sa Tonning Riise den gangen.

I et intervju med lokalavisa Østlendingen snakket han ut om månedene han hadde vært sykmeldt, og svarte på påstander om at han var «et monster».

– Jeg ber nok en gang om uforbeholden unnskyldning for dem som har båret på tunge og ubehagelige historier med meg. Men jeg kjenner meg ikke igjen som monster, jeg håper at bildet kan bli mer nyansert, sa Tonning Riise til lokalavisen.

(©NTB / TV 2)