Sparta Warriors slo Stavanger Oilers etter overtidsdrama

Tidligere Stavanger Oilers-spiller Tommy Kristiansen ble den store helten da Sparta Warriors slo Stavanger Oilers etter spilleforlenging torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Oilers-Sparta Warriors 4-5

Det ble en høydramatisk affære i DNB Arena da Sparta Warriors tok første stikk i sluttspillets kvartfinale mot Stavanger Oilers.

Oilers var på full fart mot seier, men to minutter før slutt tok Sparta Warriors ut keeper og utlignet til 4-4.

I forlengingen dukket tidligere Oilers-spiller Tommy Kristiansen opp og sørget for at laget fra Sarpsborg slo Oilers for andre gang på få dager.

Sparta startet best

Stavanger Oilers valgte Sparta Warriors som kvartfinalemotstander i sluttspillet, og jaktet revansje i første sluttspillskamp etter at de tapte 5-4 etter forlengelse i sesongens siste seriekamp i Sarpsborg tirsdag.

Men det var laget fra Sarpsborg som åpnet best på DNB Arena torsdag, og ledet 3-1 etter første periode. Tommy Kristiansen sendte bortelaget i føringen, før Stephan Vigier utlignet for Oilers. Like etter utligningen sendte Håkon Imset Stormli sarpingene tilbake i ledelsen, før Dylan Zink sørget for at bortelaget gikk i garderoben med 3-1.

Oilers slo tilbake

Det var et revansjesugent Oilers som kom på isen til midtperioden, og allerede et drøyt minutt inn i perioden reduserte Vigier med sin andre scoring for dagen.

Oilers fortsatte å kjøre, og kun to minutter senere var utligningen et faktum. Luc Snuggerud utlignet for hjemmelaget. Resten av perioden ble preget av litt småamper stemning og litt slossing. Oilers fikk et par gode muligheter, men lagene gikk til pause med 3-3.

Oilers tok ledelsen

Det bølget fram og tilbake i starten av tredje periode, uten at noen av lagene kom til de store sjansene. Sparta var nære å ta ledelsen i overtall, men Oilers-keeper Henrik Holm vartet opp med en dobbeltredning.

Midtveis i perioden fikk Oilers en kjempemulighet i undertall. Forsberg og Mauldin kom to mot én, men klarte ikke pirke pucken i mål.

Med åtte minutter igjen på klokka falt det som så ut til å bli avgjørelsen. Etter rot fra Sparta i egen sone ble pucken lempet inn foran mål, der David Morley fikk touchet pucken i mål med bladet på køllen.

Oilers fortsatte å kjøre, men Sparta-keeper Lillegrend reddet forsøket fra Mauldin. Sparta yppet seg mot slutten av kampen, og med to minutter igjen tok de ut keeper.

Og med seks mot fem fikk de scoringen. Sparta spilte seg fint fram, og Peter Quenneville satte inn 4-4, og sendte kampen til spilleforlenging for andre gang på bare noen få dager.

Kristiansen avgjorde

Tidlig i fjerde periode ble Lagacé utvist for Sparta. Likevel var det gjestene som like etter var nære en avgjørelse, men en redning fra keeper Holm og stolpen stod i veien.

Like etter fikk gjestene enda en gigantmulighet, men keeper Holm reddet Oilers nok en gang.

Så dukket tidligere Oilers-spiller Tommy Kristiansen opp. Han satte inn 5-4 til bortelaget, og med det tok Sparta første stikk mellom lagene.

Neste kamp mellom lagene spilles i Sarpsborg lørdag.

Enkel seier for Vålerenga

Tre av fire kvartfinaler gikk til forlengning torsdag kveld. Frisk Asker slo Lillehammer 3-2 borte etter forlengning, mens det i Hamar fortsatt spilles i kampen mellom Storhamar og Stjernen.

Vålerenga på sin side feide over Manglerud Star med 5-1, og vant første kamp enkelt.