MARBELLA: Brann er i disse dager på treningsleir i Marbella. Søndag slo bergenserne Rosenborg 1-0 i Spania.
MARBELLA: Brann er i disse dager på treningsleir i Marbella. Søndag slo bergenserne Rosenborg 1-0 i Spania. Foto: Eirik Nesset Hjelvik

Vil bruke Ranheim-suksessfaktor til å blande seg inn i gullkampen

– Jeg skal lære vekk et par triks, sier Branns Kristoffer Løkberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kristoffer Løkberg blomstret som underdog i Ranheim. Nå vil 27-åringen lære opp medspillerne til å finne underdog-feelingen i Brann.

Løkberg var toneangivende for et Ranheim-lag som tidvis imponerte stort i Eliteserien. Så god var Løkberg, at Lars Arne Nilsen hentet ham til Brann.

Mens målet til Ranheim var å overleve i Eliteserien i fjor, har Brann et ønske om å blande seg inn i gullkampen.

Likevel mener Løkberg at situasjonen er sammenlignbar.

– Jeg leste nylig at de såkalte ekspertene, som får betalt for å mene noe, mente det ville bli et two horse-race mellom Molde og Rosenborg. Så da får vi være gjedda i sivet, og så ser vi hvordan det ender til slutt, sier Løkberg.

Han sier det er «helt perfekt» at ekspertene peker på Molde og Rosenborg som storfavorittene. Søndag viste derimot Brann muskler. De slo Rosenborg 1-0 i en treningskamp. Petter Strand avgjorde med sitt mål like før pause.

Løkberg liker stempelet som underdog.

– Det er alltid deilig å være underdog. Det er deilig å ha alt og vinne og ingenting å tape. Jeg mener at uansett så må du prøve å finne underdog-stempelet før kamp for å ha best mulig sjans til å vinne. Så jeg skal prøve å lære bort litt av det jeg lærte meg i Ranheim, sier Løkberg.

– Hvorfor er underdog-stempelet så bra?

– Du får senket skuldrene og tenker kanskje mer på prestasjon enn på resultat. Du tenker kjedelig nok at du skal ut der og være den beste utgaven av deg sjøl. Så fokuserer du kanskje ikke på at du eller skal det og det. Men heller at du har lyst til det. Da tror jeg du bygger opp en ekstra sult i stedet for en redsel, sier Løkberg.

Tror gullkamp er realistisk

Seriestarten nærmer seg med stormskritt for Brann og de øvrige norske lagene. Søndag viste de gode takter da de slo Rosenborg 1-0 i Marbella.

– Vi snakker lite om gull i Brann, men vi har lyst å bli en stabil toppklubb. Vi håper at vi stabilt skal bli bedre hele tiden. Så har vi selvsagt et ønske om å være med helt der oppe, slik at vi gir litt tilbake til publikum i Bergen, sier Løkberg.

Fredrik Haugen blir i lag med Løkberg trolig en av Branns nøkkelspillere i år.

– Det er veldig vanskelig å tolke en pre-season, men jeg synes det ser ut som om folk er i bra form. Fysisk sett ser det veldig bra ut, sier Haugen.

Han er klar på at Molde og Rosenborg må tåle favorittstempelet. Men gulldrømmen, den kan ingen ta fra han.

– Selvfølgelig har vi muligheter til å ta gullet. Se på Champions League. Det har skjedd større undere i fotballen enn at vi er med i gullkampen, sier Haugen, og sikter til Manchester Uniteds snuoperasjon mot PSG.

– Det blir tøft, men om vi ikke har ambisjoner om å henge med i toppen, så kan vi like godt slutte å drive med dette, melder han.

Lars Arne Nilsen har langt på vei samme innstilling til det. Målet er å bli en stabil toppklubb – mens den store drømmen er å bringe gullet «hem».

– Vi har lyst å være med helt i toppen og kjempe om medalje i serien, cupen og alt som er. Vi ønsker å bli et stabilt topplag i norsk fotball som utfordrer de aller beste. Om vi ikke er der helt oppe i år, så ønsker vi i alle fall å ta steg slik at vi gjør det etter hvert, sier Nilsen.