Ajer med nådeløst oppgjør:
– Helt uakseptabelt og en skam

Celtic-spiller Kristoffer Ajer frykter for spillernes sikkerhet etter at det flere ganger har blitt kastet gjenstander mot spillerne i den skotske serien.

BEKYMRET: Kristoffer Ajer er redd for spillernes sikkerhet i den skotske ligaen. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP) Foto: Andy Buchanan
BEKYMRET: Kristoffer Ajer er redd for spillernes sikkerhet i den skotske ligaen. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP) Foto: Andy Buchanan

Lørdag suste en glassflaske bare centimetre unna hodet til Ajers lagkamerat Scott Sinclair under bortekampen mot Hibernian. Hendelsen er bare en av flere i den skotske ligaen denne sesongen, og nå ber norske Kristoffer Ajer om at noe gjøres før noen blir alvorlig skadd.

– Det som skjedde lørdag var veldig skuffende. Forhåpentlig vil det bli tatt grep før det skjer en alvorlig skade. Man kan ikke sitte stille å vente på at noe alvorlig vil skje før man gjør noe, sier Ajer til Sky Sports.

– Dersom den flasken hadde truffet Sinclair kunne han fått en alvorlig skade. Han var heldig som ikke ble truffet.

Nordmannen går samtidig hardt ut mot flaskekasterne og mener de ødelegger ryktet til skotsk fotball.

– Jeg mener skotske fans er de beste i verden til å skape god stemning på tribunen, det er utvilsomt et av de beste landene å spille i med tanke på atmosfære. Men noen få supportere ødelegger det bildet når de kaster mynter og flasker mot spillerne.

– Det er helt uakseptabelt og en skam. At det er dette som skal få overskrifter er bare trist.

Hibernian har lovet å investere i et forbedret overvåkingsutstyr etter at det nåværende systemet ikke klarte å fange opp tilskueren som kastet glassflasken mot Sinclair.

(©NTB)