Onsdag ble VM-helten dømt til 16 dagers betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner i Sør-Trøndelag tingrett.

Han har hele tiden erkjent straffskyld etter at han var uoppmerksom og kjørte inn i bilen foran seg på Byåsen i Trondheim 12. desember i fjor.

– Det var en bråbrems foran, og litt i panikk trykket jeg feil pedal og akselererte istedenfor å bremse, sa Klæbo i sin forklaring.

En mannlig passasjer i bilen han kjørte inn i, fikk brudd i ryggen, mens bilen fortsatt inn i en 12 år gammel jente i et fotgjengerfelt. Jenta slapp unna med lettere skader.

I og med at fengselsdommen er betinget, slipper Klæbo å sone i fengsel så lenge han ikke begår nye straffbare handlinger innenfor prøvetiden på to år.

Han fikk også førerkorter inndratt umiddelbart etter ulykken. Han må vente i enda et halvår før han ta lappen på nytt. Klæbo vedtok dommen på stedet.

I forbindelse med ulykken tok politiet på stedet flere bilder. Politiadvokat Jannicke Evjen Olsen har i etterkant av saken utlevert bildene til TV 2.

I forbindelse med rettssaken nektet Klæbo å la seg fotografere. Kort tid etterpå la han imidlertid ut dette bildet på Instagram:

Se dette innlegget på Instagram

Ha en fin dag👍🏽

Et innlegg delt av Johannes Høsflot Klæbo (@johanneshk)

Tregullsvinneren fra VM i Seefeld understreket at han ikke pratet i telefonen før ulykken skjedde. Hvis det hadde vært tilfelle, ville retten ansett graden av uaktsomhet som betydelig grovere. Han mener han kjørte i 39 kilometer i timen da han kjørte inn i bilen foran.

Han fikk av retten åtte dagers strafferabatt for å ha tilstått og samarbeidet godt med politiet.