Senator Martha McSally, som representerer Republikanerne fra Arizona, har en lang militær karriere bak seg.

Jagerpilot og yrkesoffiser

Hun var den første kvinnelige jagerpilot som deltok i kamphandlinger, og har gjennom sine 26 år i militæret fått den respekten som fikk henne valgt til senator.

Onsdag åpnet hun opp om det som nesten fikk henne til å gi opp den militære karrieren. Det skjedde under et møte med kvinner som har stått fram og fortalt om voldtekter mens de var i militær tjeneste.

– Som dere, ble også jeg voldtatt i militæret. Men i motsetning til så mange modige ofre, anmeldte jeg det ikke, sa McSally.

– Følge meg maktesløs

– Som mange andre kvinner og menn, stolte jeg ikke på systemet. Jeg klandret meg selv. Jeg skammet meg og jeg var forvirret. Jeg som trodde jeg var sterk, følte meg maktesløs, sier hun.

Hun sier det var en overordnet offiser som voldtok henne, men nevner ikke navnet eller stillingen hans.

– Jeg holdt munn om det i mange år, men etter noen år, når seksuelle overgrep ble avslørt i militæret, og ledelsen lirte av seg noen helt uholdbare svar, måtte jeg fortelle hva jeg hadde opplevd til noen i systemet. Da ble jeg forferdet over måten jeg ble møtt på. Det fikk meg nesten til å slutte i militæret, sier hun.

Systemet sviktet

McSally sier hun føler avsky over måten militæret har sviktet overgrepsofre - både kvinner og menn.

– Som mange andre ofre, følte jeg at systemet voldtok meg om igjen, sier hun.

Antall anmeldte voldtekter i det amerikanske militæret, steg nesten 10 prosent i 2017. Forsvarsdepertementet måtte også håndtere en omfattende skandale som handlet om deling av nakenbilder.