Slik reagerer verden på solskjær-mirakelet:

– Hvor vil du ha statuen din?

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær lovprises etter ydmykelsen av PSG i Paris onsdag kveld.

Se Solskjær-spesialen etter «mirakelet i Paris» i vinduet øverst!

Med et forferdelig 0-2-utgangspunkt fra den første kampen i England var Solskjærs Manchester United avskrevet i forkant av onsdagens kamp mot PSG.

Det franske hovedstadslaget og dets superstjerner skulle bare ro i land avansementet til kvartfinalen.

Men etter at Lukaku utnyttet to grove PSG-tabber og Rashford satte inn 1-3 på overtid var «Mirakelet i Paris» et faktum, og PSGs Mesterliga-drøm knust atter en gang.

– Gi Ole jobben nå

Den utrolige snuoperasjonen dominerer naturlig nok sportsforsidene i Storbritannia, og har også blitt viet godt med spalteplass på forsidene.

Tradisjonen tro sitter også ordspillene løst når den britiske tabloidpressen skal lage forsider: Mirror kjører «Marc de Triomphe» på sin sportsforside, mens Express slår opp «Ole heroes best by VAR».

TRIUMF: Gårsdagens United-triumf preger sportsforsidene i Storbritannia torsdag. Foto: Faksimile
TRIUMF: Gårsdagens United-triumf preger sportsforsidene i Storbritannia torsdag. Foto: Faksimile

Solskjær-fokuset er sterkt også i britisk presse. Metro Sport kjører på med «It's Ole Time!» på sin forside, mens iSport kommer med en klar oppfordring til United-ledelsen:

– Gi Ole jobben nå.

Det er en oppfordring United-ledelsen har fått mange av allerede, og trolig vil få enda flere av i tiden som kommer.

– Dette er magisk

The Times-journalist Henry Winter bruker store ord når han skal beskrive Solskjærs transformasjon av United:

– Dette er det ekte Manchester United. Spiller med tro, ungdommelighet, forpliktelse, spiller for hverandre, spiller for drakta. Ser ut som de ikke savner utilgjengelige spillere og nekter å la seg overvelde av berømte motstandere. Gir aldri, aldri opp. Solskjærs United er Fergusons United, skriver Winter på Twitter.

Tidligere Skottland-ving Pat Nevin var også full av lovord da han ble intervjuet på BBC:

– Jeg er ikke en United-fan, men jeg gliser fra øre til øre av det jeg har sett her. Dette er mer enn historisk, dette er magisk, sa Nevin.

Independents Miguel Delaney sidestiller onsdagens bragd med Solskjærs overtidsscoring i Champions League-finalen i 1999.

– En overtidsstraffe fra Rashford ga Solskjær det som kanskje er hans mest bemerkelsesverdige United-comeback hittil. For en manager, skriver Delaney i sin kommentar.

– Hvis han ikke har jobben i morgen er det noe galt. De er nødt til å gi ham jobben, sier Stoke-spiller Charlie Adam til BBC.

– Hvor vil du ha statuen din?

Solskjær ble intervjuet av Gary Neville, tidligere lagkamerat i Manchester United, etter kampen. Også her satt lovordene løst, og Neville virker å være sikker på at nordmannen får United-jobben permanent:

– Ole Gunnar, jeg har tre raske spørsmål til deg: Hvor lang kontrakt vil du ha, hvor høy lønn vil du ha, og hvor vil du ha plassert statuen din?

– En fantastisk kveld, eller hva? Jeg skal bare gjøre mitt beste fram til sommeren og se hva klubben bestemmer seg for, svarer Solskjær.

– Det er er bare én mulig avgjørelse nå, vel, kontrer Neville.

– Jeg hører at du sier det. Vi må bare huske denne kvelden, en fantastisk kveld. Dette er Manchester Uniteds ånd, svarer Solskjær på sedvanlig ydmykt vis.