Premier League

Trøbbel for Bale i Real Madrid: – Manchester United er logisk nå

TV 2s ekspert mener at Gareth Bale må komme seg vekk fra Real Madrid.

Se hvordan Real Madrid røk ut mot Ajax i vinduet øverst!

Den walisiske stjernespilleren har fått fansen mot seg i Real Madrid.

Han er blitt buet på ved gjentatte anledninger, senest mot Ajax. Publikum applauderte skadede Lucas Vázquez da han måtte av, men begynte å pipe idet Bale entret gresset.

TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller er klar på hva han mener at waliseren bør gjøre.

– Han må bare komme seg vekk. Det virker som at han ikke passer inn, sier Stamsø-Møller.

Han tror en retur til Premier League er det mest aktuelle for Bale – dersom han skulle bestemme seg for å bytte klubb. Haken er imidlertid at en potensiell kjøper må ut med en sannsynligvis stor overgangssum, i tillegg til å møte heftige lønnskrav, påpeker TV 2s fotballekspert.

– Da er det mest logisk å tenke på Tottenham eller Manchester United. Det største problemet for Tottenham er pengebruk. For Manchester United er ikke det noe problem, sier Stamsø-Møller.

– Hvis han har lyst, kan jeg godt se for meg at Manchester United går for ham. Det er logisk nå. De trenger mer, og har ikke et komplett lag selv om Martial, Lingard og Rashford har vært gode nå. De har godt av litt konkurranse. På sitt beste er Bale en spiller som virkelig kommer til å heve Manchester United, følger han opp.

Droppet lagmiddag

Ni måneder etter at han avgjorde Champions League-finalen, er supporterne tilsynelatende misfornøyde med Bale. Mange hadde håpet at 29-åringen skulle erstatte Cristiano Ronaldo. Istedenfor har han – igjen – hatt – en sesong preget av skader og varierende prestasjoner.

– Bale har lenge hatt et komplisert forhold til supporterne og spansk presse. Han har vært plaget med skader og sjelden vært virkelig i flyten, selv om han har scoret mål i noen viktige kamper. Han har ikke vunnet fansen helt, forklarer TV 2s fotballekspert, Mina Finstad Berg.

En av grunnene til at Bale ikke er blitt en supporterfavoritt, skal være at han sliter med å integrere seg med resten av Real Madrid-spillerne.

Ifølge spanske AS bruker han så mye av fritiden sin på å spille golf, at lagkameratene bare kaller ham «golferen». Real Madrid-keeper Thibaut Courtois var nylig ute og antydet at Bale ikke har tilpasset seg den spanske livsstilen.

– Jeg lever som en som er født og oppvokst i Madrid. Jeg spiser sent, og legger meg sent. Det er slik de gjør det. Her om dagen spiste hele laget middag, men Bale og Toni (Kroos, journ. anm) kom ikke. De mente at det var for sent. Vi møttes halv ti, og spiste kvart over, siteres den belgiske keeperen av AS.

– Han sier ingenting

Like før hadde Bales spanskkunnskaper havnet under lupen i Madrid-pressen. Etter seks år i den spanske hovedstaden, sies 29-åringen å fortsatt ikke beherske språket. Dette har blant annet kommet frem i et intervju der Marcelo snakker om garderobetilværelsen i klubben.

– Kiko Casilla dro, og vi var veldig nære. Han satt ved siden av meg i garderoben. Men nå har jeg ingen ved siden av meg. Det er ingen der! På den andre siden har jeg Bale, men han sier ingenting. Han snakker bare engelsk, så du kan forestille deg hvordan det er: «Hei, hallo, ha det», sa Marcelo til Esporte Interativo.

Språket har vært et problem for ham, konstaterer Finstad Berg.

– Det å komme hjem igjen til Storbritannia, kan være bra for ham. Vi får se hvordan de siste månedene av sesongen utarter seg, om han klarer å finne igjen formen nå som det er mindre press. Han er definitivt en spiller som kan styrke flere lag, sier hun.

– Fryktelig klønete

I forkant av mesterligaoppgjøret mot Ajax, gjorde stjernespillerens agent, Jonathan Barnett, lite for å pleie forholdet mellom Bale og supporterne.

– Gareth fortjener respekt. Måten Real Madrid-fansen behandler ham på, er en skam. Denne generasjonen av Madrid-fans kommer til å snakke om det Gareth har oppnådd de neste årene, sa Barnett til Sky Sports.

De uttalelsene er bak mål, mener Finstad Berg.

– Det er fryktelig klønete, spesielt etter en periode der fansen har all mulig grunn til å være misfornøyde.

– At supportere buer, er en uting. Men jeg forstår det. Det er fryktelig lite konstruktivt av agenten å klage på det. Han kan godt mene det, men å si at de skulle stå sammen og kjempe for å snu det hadde vært en mye klokere måte å respondere på, fortsetter hun.

– Alle her er «Anti-Bale»

John Toshack, som tidligere har vært manager for både Real Madrid og det walisiske landslaget, mener at agenten gjør alt annet enn å bedre situasjonen for Bale.

– Alle her er «Anti-Bale» i øyeblikket. Han gjør det fordi han mener at det er i sin klients beste interesse, men jeg mener det ikke er veldig lurt. Gareths holding overfor Lucas var veldig uprofesjonell. Å forsvare ham er ikke enkelt for tiden, siteres Toshack av BBC.

At waliseren synger på siste vers i Real Madrid, er det flere som tror. En av dem er klubbens tidligere president, Ramon Calderón. Han kritiserer Bales engasjement.

DYTTET UNNA: Gareth Bale var angivelig ikke interessert i å feire med lagkameratene da han scoret mot Levante i slutten av februar.
DYTTET UNNA: Gareth Bale var angivelig ikke interessert i å feire med lagkameratene da han scoret mot Levante i slutten av februar. Foto: Jose Jordan

– Folk er ikke fornøyde. De så hvordan han dyttet unna lagkameratene da de ville feire et mål med ham i forrige ligakamp, også har du skadene. Det er synd. Jeg ser ikke for meg at han er der neste sesong. Dessverre, sier Calderón til Sky Sports, før han understreker at språket er et problem for supporterne:

– Det er noe fansen fordømmer, og grunnen til at han er den som får skylden. Det er i hvert fall det fansen mener, konstaterer den tidligere Real Madrid-presidenten.

Enn så mye spekulasjonene raser rundt Bale: Agenten hevder at alt er oppspinn.

– I kontrast til alt som skrives i spansk presse, er han glad, snakker greit spansk og har ikke problemer med lagkameratene. De som skriver dette vet ingenting om ham. Det har ikke vært noen diskusjoner om at han skal forlate Real Madrid. Han kommer ikke til å dra i sommer. Han er glad, har lyst til å bli i Real Madrid og klubben føler det på samme måte, hevdet agenten før Ajax-kampen.