GLATTE VEIER: Nordgående felt ble sperret på E18 ved Liertoppen i Buskerud tirsdag. Onsdag og torsdag kan nok en gang by på krevende kjøreforhold.
GLATTE VEIER: Nordgående felt ble sperret på E18 ved Liertoppen i Buskerud tirsdag. Onsdag og torsdag kan nok en gang by på krevende kjøreforhold. Foto: Håvard Danielsen

Farevarsel: Kan bli nytt vei-kaos

Sender ut gult farevarsel for fem fylker.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det varslede snøværet denne uken har allerede skapt trøbbel på veiene i Sør-Norge

Tirsdag ettermiddag var det ulykkeskaos med glatte veier og ulykker flere steder.

Onsdag ettermiddag frem til torsdag formiddag er det ventet en ny runde med nedbør i Sør-Norge.

STORM.NO: Sjekk været der du er

Farevarsel for fem fylker

Det kan skape trøbbel i ettermiddagsrushet onsdag og morgenrushet torsdag.

Meteorologisk institutt har derfor sendt ut gult farevarsel for lokalt vanskelige kjøreforhold i Oslo, Akershus, Buskerud, Vestfold og Telemark.

Mest nedbør blir det i ytre strøk av Agder, med opp mot 30 mm onsdag, men her vil nedbøren trolig komme som regn i lavlandet.

– Videre nordøstover ventes nedbør som sludd og snø, og regn nær kysten. I Oslo-området kan komme opp mot 10 mm nedbør, og dette kan komme som sludd eller snø, sier vakthavende meteorolog i StormGeo, Lillian Bergheim til TV 2.

Kartet viser akkumulert nedbør fra i onsdag til lørdag morgen, det mørke feltet over Agder og sørlige deler av Telemark og Vestfold viser 30-50 mm, mens den lysere blåfargen videre nordover er 20-30 mm.
Kartet viser akkumulert nedbør fra i onsdag til lørdag morgen, det mørke feltet over Agder og sørlige deler av Telemark og Vestfold viser 30-50 mm, mens den lysere blåfargen videre nordover er 20-30 mm.

Fortsetter torsdag

Nedbøren vil fortsette som snø, sludd og regn i det meste av Sør-Norge sør for Stad og Dovre torsdag, og det kan komme ytterligere 10-15 mm i Oslo-området i løpet av torsdagen, opplyser meteorologen.

Lokalt kan det dermed komme 20 til 30 cm snø i løpet av onsdag og torsdag.

NRK skriver at det har vært flere mindre ulykker i morgentimene onsdag, og at Vegtrafikksentralen advarer bilistene.

– Vi oppfordrer alle til å kjøre på gode dekk og tilpasse farten etter forholdene, sier trafikkoperatør Tonje Halvorsen i Vegtrafikksentralen region Sør til NRK.