BLE 52 ÅR: Mandag døde skuespiller Luke Perry etter å ha fått et slag. Han ble 52 år gammel.
BLE 52 ÅR: Mandag døde skuespiller Luke Perry etter å ha fått et slag. Han ble 52 år gammel. Foto: Valery Hache/ NTB scanpix

– Dette er noe man aldri blir lært opp til hvordan man skal håndtere

Luke Perrys datter bryter stillheten etter farens bortgang.

Mandag kom nyheten om at skuespiller Luke Perry døde etter å ha fått et slag.

Skuespilleren, som ble for alvor kjent for rollen som Dylan McKay i TV-serien «Beverly Hills 90210», ble kun 52 år gammel.

Perry etterlot seg barna Sophie (18) og Jack (21), og forloveden Wendy Madison Bauer.

Hele hans familie, inkludert ekskona Minne Sharp, var til stede på sykehuset da han døde mandag morgen.

– Familien setter pris på all støtten og bønnene som har blitt sendt til Luke fra hele verden, sier Perrys talsmann i en uttalelse gjengitt av Variety.

– Takknemlig i stillhet

Datteren til Perry, Sophie, var i Malawi da faren fikk et slag. Hun skyndte seg hjem da hun fikk nyheten. Nå bryter hun stillheten om farens bortgang via et Instagram-innlegg.

– Det har skjedd mye denne uka for meg. Alt skjer så fort. Jeg kom tilbake fra Malawi akkurat i tide for å være her hos familien min. De siste 24 timene har jeg mottatt en overveldende mengde kjærlighet og støtte. Jeg kan ikke svare på alle de hundre vakre meldingene, men jeg ser dem og jeg setter pris på dere alle som sender positivitet til min familie og meg, skriver 18-åringen.

Videre skriver hun at hun ikke vet hva hun skal gjøre med all sorgen hun bærer på.

– Jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal si eller gjøre i denne situasjonen, det er noe man aldri blir lært opp til hvordan man skal håndtere. Spesielt når det hele skjer i offentligheten. Så holdt ut med meg, og vit at jeg er takknemlig for all kjærlighet. Jeg er bare takknemlig i stillhet, avslutter hun innlegget.

Hylles av kjendisverden

Den yngre garden ble kjent med Perry gjennom hans rolle som Frederick Andrews i TV-serien «Riverdale».

Kort tid etter at nyheten om dødsfallet ble kjent, begynte kondolansene å strømme til på sosiale medier.

Christine Elise McCarthy, som spilte mot Perry i «Beverly Hills 90210» er blant dem som har skrevet en siste hilsen til skuespillerkollegaen.

– Det knuser meg å fortelle at vi har mistet Luke. Jeg er fortsatt i sjokk og jeg har ikke ord utover å si at han virkelig var en sann gentleman, skrev hun mandag på Instagram.

Skuespiller Molly Ringwald, en av Perrys kolleger fra «Riverdale», skriver på Twitter at hun er knust over nyheten om dødsfallet.

– Jeg vil savne deg så mye, Luke Perry, skriver hun.

– For noen triste, sjokkerende nyheter, skriver talkshow-vert Piers Morgan på Twitter.

Ryan Seacrest, som blant annet er kjent som programleder for amerikanske Idol, skriver på Twitter at Perry var en stor skuespiller.

– Å se på han i 90210 var en av grunnene til at jeg ville flytte til LA, skriver han.