Nå får du larvebrød på butikken

Ifølge ekspertene bør vi spise larver av flere grunner.

ETT BRØD – 100 LARVER: Tirsdag lanserte Meny, i samarbeid med Bakerhuset, grovbrødet «Mjølmums». Hvert brød av denne sorten inneholder 100 larver. Foto: Malin Saue Johansen/ TV 2
ETT BRØD – 100 LARVER: Tirsdag lanserte Meny, i samarbeid med Bakerhuset, grovbrødet «Mjølmums». Hvert brød av denne sorten inneholder 100 larver. Foto: Malin Saue Johansen/ TV 2

For å dekke matbehovet i fremtiden må mennesker se til nye typer næring. Blant disse er insekter.Grovbrødet «Mjølmums» har en helt spesiell ingrediens, nemlig malte melbille-larver.Tirsdag ble det noe spesielle brødet lansert i 22 Meny-butikker i Oslo, Akershus og Østfold som en prøveordning.Hvert brød inneholder cirka 100 larver. Produktutviklingssjef i Bakehuset, Amund Skrutvold, forteller at de har fått blandede reaksjoner siden lanseringen.- Det har vært et sto