Sjokk i Champions League: Real Madrid ute etter å ha blitt kjørt over av Ajax

Ajax sjokkerte fotballverden tirsdag kveld da deres unggutter slo Real Madrids superstjerner ut av Champions League.

Real Madrid - Ajax 1-4 (3-5 sammenlagt)​Se sammendrag i videovinduet øverst!

Det ble en høydramatisk affære på Santiago Bernabeu tirsdag kveld, da de siste tre års Champions League-vinner Real Madrid ble slått ut av Ajax.

Real Madrid hadde en 2-1-ledelse å gå på fra oppgjøret i Nederland, men det som skulle bli en rutinemessig seier ble på ingen måte det. I etterkant av første kamp i Nederland innrømte Real Madrid-kaptein Sergio Ramos å ha fått gult kort med vilje, slik at han måtte stå over kampen tirsdag kveld og ikke risikerte karantene senere i turneringen.

Nederlenderne sjokkerte Real Madrid fra start, og ledet 2-0 til pause. Anført av en strålende Dusan Tadic herjet Ajax til tider med Real Madrid-forsvaret og det unge Ajax-laget ga seg ikke før de hadde satt fire baller bak spanjolenes sisteskanse Thibaut Courtois. David Neres, Dusan Tadic, Hakim Ziyech og Lasse Schöne scoret målene for nederlenderne.

Reduseringen fra Marco Asensio var ikke nok for hjemmelaget, som med tapet røk ut av Champions League for første gang siden 2015.

– Dette er en sensasjon

TV 2s eksperter var kraftig imponerte over det de hadde sett i studio etter kampen.

– Dette er en sensasjon, sa Brede Hangeland, før han følger opp med skryt av banens absolutte gigant, Dusan Tadic.

– For en spiller. To målgivende, scoring, lekestue mot verdensstjernene. Han drev med en egen idrett. Jeg er helt målløs, sa den tidligere landslagskapteinen.

Ekspertene var på ingen måte imponerte over Real Madrid, og Erik Thorstvedt var sjokkert over resultatet.

– Du kan spole tilbake, og dette er et av de mest sensasjonelle resultatene i Champions League eller serievinnercupen hvis du går enda lenger tilbake, sa Thorstvedt.

– Denne kampen går inn i legendariske historiebøker. De som har fått lov til å være med på denne kampen kommer til å huske den resten av livet.

– Det har vært et drittår

Real Madrid-spillerne var selvsagt ikke fornøyde etter kamp, og det var en skuffet Dani Carvajal som ble intervjuet etter kampslutt.

– Sesongen er over. Det har vært et drittår.

– Vi er ikke vant til å være i denne situasjonen på dette stadie av sesongen, uten titler å spille for, sa backen til Movistar ifølge UEFA.com.

– Det er ikke noe poeng i å finne unnskyldninger. Ajax var rett og slett bedre enn oss. Vi har tapt alt i løpet av en uke, og alt på hjemmebane. Jeg har aldri følt meg så dårlig, sa landslagsbacken.

Sjokkerte Real Madrid fra start

Det var to lag i vidt forskjellig form som møttes på Santiago Bernabeu tirsdag kveld. Siden forrige møte mellom lagene hadde Real Madrid tapt tre av fire kamper, mens Ajax hadde vunnet sine tre siste kamper og kom fra seier mot erkerival Feyenoord i hjemlig cup.

Likevel var det hjemmelaget som var store favoritter til avansement etter å ha vunnet 2-1 i det første oppgjøret.

Real Madrid gikk rett i strupen på laget fra Amsterdam, og allerede etter tre minutter traff de treverket. Innlegget fra Lucas Vázquez traff pannebrasken til Raphaël Varane som hadde blitt med opp i angrep, og franskmannen headet knallhardt i tverliggeren.

Men kun tre minutter etter smalt det andre veien. Ajax vant ballen inne på Real Madrids halvdel. Dusan Tadic kom alene på høyresiden, og spilte ballen 45 grader ut til Hakim Ziyech, som kontrollert plasserte ballen i hjørnet til høyre for Courtois.

Real Madrid slet voldsomt med det aggresive presset fra gjestene, og ti minutter senere smalt det igjen. Etter et fantastisk forarbeid spilte Dusan Tadic gjennom David Neres, som rundet Courtois og satte inn 2-0 til nederlenderne. Plutselig var det Real Madrid som hadde alt presset på seg.

– Det er fullstendig lekestue. Det der er en helt drøy scoring! utbrøt kommentator Endre Olav Osnes.

Skader på Vinicius Junior og Lucas Vázquez

Begge lag hadde gode muligheter til å score før pause, og aller nærmest kom innbytter Gareth Bale. Waliseren kom inn for en skadet Lucas Vázquez etter en snau halvtime, og traff treverket noen minutter før hvilen. Men det stod 2-0 til bortelaget til pause.

Også stjerneskuddet Vinicius Junior måtte av banen med skade kun få minutter etter Vázquez. Brasilianeren gikk gråtende av banen med det som så ut som en skade i leggen.

Real Madrid nære redusering

I innledningen av andre omgang bølget spillet fram og tilbake. Både Marco Asensio og Karim Benzema kom nære for hjemmelaget, mens banens gigant Dusan Tadic spilte gjennom Donny van de Beek for gjestene, men avslutningen fra midtbanespilleren ble reddet av Courtois.

Real Madrid hadde mye ball i innledningen av andre omgang, og kom nære enda en gang da Benzema dro seg fint fri på venstresiden, men skuddet fra franskmannen gikk utenfor.

Tadic med drømmescoring etter VAR-drama

Etter drøye timen spill økte Ajax ledelsen. Banens store gigant, Dusan Tadic, fikk ballen på 15 meter. Serberen la ballen til rette, før nydelig plasserte ballen i krysset.

Men scoringen kom ikke uten dramatikk. VAR skulle inn og se på om ballen var ute eller ikke i starten av Ajax' kontring. Etter flere minutter lot dommer Felix Brych målet stå, og 3-0 var et fakum.

Men hjemmelaget ga ikke opp, og like etter reduserte innbytter Marco Asensio til 3-1 for spanjolene.

Håpet skulle ikke vare lenge for laget fra den spanske hovedstaden. Ajax fikk et frispark i det som så ut som innleggsposisjon, men danske Lasse Schöne bøyde ballen i en nydelig bue over Courtois i Real Madrid-buret og gjestene ledet 4-1.

Bale kom nære redusering for hjemmelaget, men med 4-1 var sjokket et faktum, og de siste tre års Champions League-vinnere er ute av turneringen. På overtid gikk ting fra vond til verre for Real Madrid, da midtstopper Nacho pådro seg to gule kort og ble utvist i løpet av få sekunder. Det første gule kom for en takling, og det andre tilsynelatende for måten han reagerte på etter taklingen.

Lik TV 2 Sporten på Facebook