Solskjær: – Jeg har bare kontrakt med Manchester United

Ole Gunnar Solskjær forteller at kontrakten med Molde er utgått, og at han kun har en avtale med Manchester United.

I podkasten «Fotballklubben»​ forteller Ole Gunnar Solskjær at han ikke lenger har kontrakt med Molde og at han rent teknisk ikke er ansatt i klubben lenger.

– Tror kontrakten er utgått

På spørsmål fra programlederne Aleksander Schau og Thomas Aune om han har permisjon fra jobben, svarer Solskjær:

– Jeg er ikke helt sikker på hvordan det fungerer. Jeg tror kontrakten er utgått og at nå har jeg bare kontrakt med Manchester United. Det må nok en ny kontrakt til der.

Solskjær forlenget kontrakten med Molde for tre nye år 3. desember i fjor, før United kom på banen. Artikkelen om den nye avtalen var ikke tilgjengelig på Moldes hjemmesider da TV 2 publiserte saken rundt kl. 18, men er nå synlig her.

Administrerende direktør i Molde FK, Øystein Neerland, svarer følgende på spørsmål om Solskjærs kontrakt med klubben er utgått.

– Før jul signerte vi ny avtale med Ole Gunnar for tre nye år, ut 2021. I etterkant har Ole Gunner tatt over som midlertidig manager i Manchester United, en jobb som går frem til sommeren. Ole Gunnar er nå ansatt i Manchester United, og vil etter planen gå tilbake til Molde etter sesongen, skriver Neerland i en SMS til TV 2.

Manchester Evening News har vært i kontakt med kilder i United, som forklarer at avtalen med United frem til sommeren er en permanent avtale. Grunnen er at managere, ulikt spillere, ikke kan ha to kontrakter samtidig. Det er opp til Molde å avgjøre hvordan de eventuelt vil signere Solskjær igjen til sommeren.

Mathisen: – Han reiser ikke tilbake

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen forventet ikke Solskjær-retur til Molde.

– At han ikke trener Molde i nær fremtid, tror jeg alle har forstått. Han har et stort hjerte for Molde, hjelper sikkert til i kulissene og vil dem alt vel, men han går ikke tilbake til Molde nå. Han har gjort det altfor godt til å reise tilbake. Så er spørsmålet om han blir manager på Old Trafford, men vi er kommet til et punkt hvor det ville vært ekstremt overraskende om han ikke skjer, sier han.

– Det går ikke an å gjøre det bedre enn han har gjort det. Han har gjort alt riktig, både med resultater, det han har sagt og måten han har fremstått på. De kan vrake ham og hente inn Mauricio Pochettino, men det vil være dyrt og et høyt spill fra Manchester United side. Det vil gi den nye manageren ekstra press, fortsetter Jesper Mathisen.

Solskjær har fått en bedre start som United-manager enn de fleste hadde trodd på forhånd. Etter 16 kamper står han med 13 seirer og ett tap.

Mathisen forventer at Molde fortsetter med Erling Moe som hovedtrener.

– Han har gjort en god jobb før og har stor respekt i spillergruppen. Så lenge Erling Moe og de andre i trenerapparatet vil ta det ansvaret, blir det sånn. Da de gjorde det godt ute i Europa, var det han som var ansvarlig. Molde har hatt en fin plan på dette hele veien og forstått at Solskjær ikke kommer tilbake, sier ekspert, som mener det ikke svekker Moldes sjanser.

– Jeg tror det apparatet rundt Solskjær og den spillergruppen de har fått håndterer dette fint. De har forstått dette lenge. Jeg tror heller det inspirerer trenerne og gutta til virkelig å ta opp kampen med Rosenborg, for med den spillerstallen bør de være enda nærmere enn i fjor.

Tekstmelding

Det kom også som et stort sjokk da Ole Gunnar Solskjær ble lansert som en mulig erstatter for sparkede José Mourinho, men kort tid senere ble han presentert i klubben han spilte i elleve år.

I podkasten sier Solskjær at han var på besøk på Old Trafford i oktober og november, men at henvendelsen fra Manchester United om å ta som vikarmanager kom ut av det blå.

– Det var Ed (Woodward, klubbdirektør) som tok kontakt med meg. Jeg fikk en tekstmelding. Jeg hadde ferie, så jeg var hjemme. Silje (kona) var den første jeg snakket med. Jeg fikk puls da tekstmeldingen kom, forteller Solskjær.

Han sier at tilværelsen i Manchester United som å komme hjem.

– Det føltes ikke så unaturlig. Det er nesten som jeg ble spurt om å gjøre klubben en tjeneste, det er ikke noe problem, sier han.

Kristiansunderen er favoritt hos mange til å få jobben på permanent basis. Ifølge The Telegraph er spillerne overbevist om at Solskjær får beholde jobben.

– Jeg har jobben ut sesongen. Det er det jeg forholder meg til. Så har jeg fått beskjed om å fortsette å prøve og gjør det jeg mener er riktig for Manchester United. Ed har ansvaret. Jeg har et veldig godt forhold til ham. Vi snakker veldig mye, nesten hver dag, sier Solskjær i Fotballklubben.

Ser treninger på mobilen

Erling Moe har treneransvaret i Molde mens Solskjær er i Manchester United. Solskjær forteller at han er involvert i Molde og snakker med Moe hver dag.

– Etter jeg er ferdig på trening her og kjører hjem, er det kjapt å ta et kvarter med Erling på telefonen. Da er det like mye jeg som ringer ham som motsatt. Vi har også en app som gjør at jeg kan se alle treningene til Molde i opptak og live, så jeg får følgt med litt, sier han.

Neste test for Solskjær er det andre oppgjøret i åttedelsfinalen i Champions League mot Paris Saint-Germain. PSG vant første kamp 2-0 på Old Trafford.

Hør hele episoden med Solskjær i Fotballklubben her.

Lik TV 2 Sporten på Facebook