Kathrine brøt sammen i gråt etter tøff beskjed: – Jeg var helt ødelagt

Kathrine Sørland (38) trosset frykten og gikk videre til semifinalen i Farmen kjendis.

Finaleuka er i full gang på Li gård på Tangen, og konkurransene kommer på løpende bånd for deltakerne.

I mandagens episode ble det klart at freestylekjører Tiril Sjåstad Christiansen (23) sikret seg den første semifinaleplassen til søndagens finalesending, da hun vant en matlagingskonkurranse.

Onsdag kveld skulle de to siste semifinalebillettene deles ut, og den første gikk til vinneren av en todelt gårdskonkurranse.

Første konkurranse gikk ut på å stable ved, en gren artisten Carina Dahl (33) sikret seg seieren i, og dermed tre poeng. Modellen Kathrine Sørland (38) og TV-profilen Ronald Pulk (39) sikret seg også ett og to poeng.

Kathrine brøt sammen

Andre del av gårdskonkurransen gikk ut på å håndtere en hest. Hesten skulle seles opp og føres rundt ulike hindringer.

Kathrine brøt sammen i gråt da hun fikk vite hva de skulle gjøre. Hun er nemlig redd for hester, og hun innså at oppgaven kunne bli svært vanskelig.

– Jeg ble kastet av en hest da jeg var liten, og slo meg skikkelig. Jeg har ikke ridd etter det, og er redd for hester. I tillegg var jeg helt nedbrutt på det tidspunktet der, forteller hun til TV 2 i ettertid.

– Kroppen sa stopp, jeg var helt ødelagt. Jeg var dårlig i magen og dehydrert, og hadde ingen krefter igjen. Kroppen sang på siste verset. Da jeg fikk høre at det var en konkurranse som involverte hest, fikk jeg et lite sammenbrudd, forteller Kathrine på telefon fra Tanzania, hvor hun er på oppdrag for Specsavers.

– Vurderte du å trekke deg?

– Jeg kjente at jeg hadde veldig lite igjen å gi, men det var ikke noe alternativ for meg å trekke meg. Så jeg måtte bare komme meg gjennom det. Jeg fikk veldig god oppfølgning fra produksjonen, sier hun.

Se video av konkurransen i toppen av saken.

MÅTTE HÅNDTERE HESTEN: Kathrine Sørland (38) er redd for hester. Foto: Alex Iversen / TV 2
MÅTTE HÅNDTERE HESTEN: Kathrine Sørland (38) er redd for hester. Foto: Alex Iversen / TV 2

Gjennomførte

Derfor stilte hun til konkurransen, og hun selte på hesten. Hun tok seg god tid gjennom løypa, men kom seg fint i mål.

– Jeg fikk en utrolig mestringsfølelse. Hesten var så snill, og vi samarbeidet så godt, sier Kathrine.

Da det ble klart at hun stakk av med seieren i konkurransen, kunne hun likevel ikke tro det.

– Jeg ble helt sjokkert. Jeg hadde virkelig grudd meg til dette og denne seieren betydde så mye. Jeg ble ordentlig glad! forteller hun.

Klar for finaleplass

Med ett poeng fra den første konkurransen og tre poeng fra hestehåndteringen, sikret hun seg seieren i gårdskonkurransen sammenlagt.

Hun er dermed klar for søndagens semifinale av Farmen kjendis.

– Det er jo helt vilt. Hvordan er det mulig at jeg kom meg så langt? Det hadde jeg virkelig aldri trodd! sier Kathrine.

KLARE FOR FINALE: Tiril Sjåstad Christiansen (23) og Kathrine Sørland (38) skal i søndagens semifinale. Foto: Alex Iversen / TV 2
KLARE FOR FINALE: Tiril Sjåstad Christiansen (23) og Kathrine Sørland (38) skal i søndagens semifinale. Foto: Alex Iversen / TV 2

Tre semifinalister

Senere i onsdagens episode ble det klart at Carina tok den tredje og siste semifinalebilletten. Hun var raskest gjennom hinderløypa, til tross for at hun fikk et panikkanfall like før konkurransen.

Dermed måtte tidligere bokser Ole Klemetsen (47), TV-profil Ronald Pulk (39) og TV-profil Svein Østvik (57) forlate Farmen kjendis like før semifinalen.

Se Farmen kjendis-finalen søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.

Du kan følge Farmen kjendis-finalefesten i Oslo søndag kveld direkte på TV2.no. ​