SALT, SØTT, SURT – OG SUPERGODT!

Wenches grove pannekaker med sprøstekt bacon og eple- og gulrotsalat med blåbær

Man blir sjelden mer populær enn når man disker opp med pannekaker til middag. Prøv Wenches grove variant med deilig tilbehør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

[Sponset innlegg]​

Du trenger:

• 6 egg

• 6 dl mel, gjerne like deler fint og grovt mel

• ca 1 l melk (begynn med 9 dl)

• ¾ ts salt

• 2 ss flytende Melange + evt. litt til steking.

Slik gjør du:


Visp sammen alle ingrediensene til en glatt røre. La pannekakerøren svelle i 8-20 min.

Stek pannekaker i panne, evt. med litt flytende Melange i pannen hvis pannekakene fester seg i pannen.

Brett sammen de stekte pannekakene og legg over i et ildfast fat med lokk slik at de holder seg varme til servering.

Varm stekeovnen til 220 grader. Legg tynne baconskiver på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i varm stekeovn 5-7 min til baconet er sprøtt. Legg baconet på kjøkkenpapir, da trekkes overflødig fett ut .

Eple og gulrotsalat med blåbær

• 2-3 revne gulrøtter

• 1 revet eple

GROVE PANNEKAKER: Prøv denne middagsvarianten med sprø baconskiver, en syrlig salat og friske bær. Foto: TV 2
GROVE PANNEKAKER: Prøv denne middagsvarianten med sprø baconskiver, en syrlig salat og friske bær. Foto: TV 2

• evt. 2 ananasringer hakket eller i biter

• 1 dl yoghurt, evt. rømme

• 1 dl majones

• saften av 1/2 sitron

• ½ -1 ts sukker

• blåbær

Bland sammen revne gulrøtter, eple og ananas.

Bland sammen majones og yoghurt, og smak til med sitronsaft, sukker og lake fra ananas. Bland alt lett sammen, evt. 1-2 ts mangochutney.

​Dryss over friske blåbær.