Wenches grove pannekaker med sprøstekt bacon og eple- og gulrotsalat med blåbær

Man blir sjelden mer populær enn når man disker opp med pannekaker til middag. Prøv Wenches grove variant med deilig tilbehør.

[Sponset innlegg]​

Du trenger:

• 6 egg

• 6 dl mel, gjerne like deler fint og grovt mel

• ca 1 l melk (begynn med 9 dl)

• ¾ ts salt

• 2 ss flytende Melange + evt. litt til steking.

Slik gjør du:


Visp sammen alle ingrediensene til en glatt røre. La pannekakerøren svelle i 8-20 min.

Stek pannekaker i panne, evt. med litt flytende Melange i pannen hvis pannekakene fester seg i pannen.

Brett sammen de stekte pannekakene og legg over i et ildfast fat med lokk slik at de holder seg varme til servering.

Varm stekeovnen til 220 grader. Legg tynne baconskiver på et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i varm stekeovn 5-7 min til baconet er sprøtt. Legg baconet på kjøkkenpapir, da trekkes overflødig fett ut .

Eple og gulrotsalat med blåbær

• 2-3 revne gulrøtter

• 1 revet eple

GROVE PANNEKAKER: Prøv denne middagsvarianten med sprø baconskiver, en syrlig salat og friske bær. Foto: TV 2
GROVE PANNEKAKER: Prøv denne middagsvarianten med sprø baconskiver, en syrlig salat og friske bær. Foto: TV 2

• evt. 2 ananasringer hakket eller i biter

• 1 dl yoghurt, evt. rømme

• 1 dl majones

• saften av 1/2 sitron

• ½ -1 ts sukker

• blåbær

Bland sammen revne gulrøtter, eple og ananas.

Bland sammen majones og yoghurt, og smak til med sitronsaft, sukker og lake fra ananas. Bland alt lett sammen, evt. 1-2 ts mangochutney.

​Dryss over friske blåbær.