Dette fikk du ikke se på TV: Carina fikk panikkanfall før avgjørende konkurranse

Artisten Carina Dahl (33) trosset panikkanfallet og sikret seg en plass i semifinalen i Farmen kjendis.

I episoden som gikk på TV onsdag kveld, var det tid for å dele ut den aller siste plassen i semifinalen av Farmen kjendis.

Freestylekjører Tiril Sjåstad Christiansen (23) sikret seg en semifinaleplass under matlagingskonkurransen på mandag, mens modellen Kathrine Sørland (38) vant gårdskonkurransen onsdag og kunne puste lettet ut.

Etter en lang og krevende finaleuke på Li gård var det dermed bare én plass igjen i semifinalen, og artisten Carina Dahl (33), tidligere bokser Ole Klemetsen (47), TV-profil Ronald Pulk (39) og TV-profil Svein Østvik (57) fikk en siste sjanse til å være med videre.

Det skulle avgjøres i en hinderløype på Mjøsa, der det var om å gjøre å komme seg kjappest mulig igjennom med to potetsekker.

Dramatisk

Det seere imidlertid ikke fikk se, var at det ble dramatisk i kulissene. Carina Dahl fikk nemlig et panikkanfall mens hun ladet opp til hinderløypa.

Det var mange følelser og mye frustrasjon som hadde bygget seg opp, og plutselig klarte hun ikke å finne motivasjon til å fortsette Farmen-deltakelsen.

– Jeg kjente ikke igjen meg selv. Jeg begynte å gråte skikkelig. Alt kom på en gang. Jeg hyperventilerte og fikk rett og slett skikkelig panikk. Fingrene mine stivnet, fordi blodet i dem forsvant, forteller Dahl til TV 2.

Ifølge Sykepleien er det vanlig ved panikkanfall at man får høy puls, frysninger, økt muskelspenning, kvalme og prikking for øynene. Det er også vanlig at blodet flyttes fra fingre og tær til muskler i armer og ben, som er viktig når man skal flykte eller forsvare oss. Dahl fikk hjelp av helsepersonell på stedet.

– Det kom et kriseteam og hjalp meg, og jeg fikk snakke med en psykolog på telefon, forteller hun.

Mens det pågikk var Carina nær ved å trekke seg.

– Jeg innså at jeg ville ha angret dersom jeg ikke gjennomførte, forteller hun.

I HINDERLØYPA: Carina Dahl bestemte seg for å gjennomføre, og fullførte hinderløypa på aller kortest tid. Foto: Alex Iversen / TV 2
I HINDERLØYPA: Carina Dahl bestemte seg for å gjennomføre, og fullførte hinderløypa på aller kortest tid. Foto: Alex Iversen / TV 2

Tenkte på mormoren

Etter en stund klarte Dahl å roe seg ned.

– Jeg måtte finne roen i meg selv. Jeg tenkte på noe mormoren min sa før hun døde. Hun sa at «Det er ingenting som er noe problem for deg, Carina». Det har jeg tatt med meg videre i alt jeg gjør. Og det ble til syvende og sist den setningen som gjorde at jeg klarte å gjennomføre, forteller hun.

Derfor valgte hun til slutt å stille til hinderløypa – og det med stor suksess. Hun slo nemlig alle guttene med en tid på 4 minutter og 57 sekunder. Ole og Ronald, som kom på delt andreplass, brukte 7 minutter og 42 sekunder, mens Svein brukte 11 minutter og 53 sekunder.

– Det var rått da jeg først fikk kommet i gang. Jeg gruste jo guttene fullstendig. Det ble en veldig fin avslutning på en vanskelig uke, forteller hun.

Sto fritt til å forlate konkurransen

Pressekontakt i TV 2, Alex Iversen, forteller at de har rutiner som følges når slike ting oppstår.

– Vi har sanitetsfolk på alle slike konkurranser, og de ble varslet umiddelbart. Carina fikk legehjelp, samtale med psykolog på telefon og en prat med produsenten. Hun sto selvsagt fritt til å forlate konkurransen, men hun ønsket å fortsette etter samtale med psykolog og produsent, sier han.

Panikkanfallet er heller ikke med i onsdagens episode av Farmen kjendis.

– Vi filmer normalt ikke deltakere når de er i en så vanskelig situasjon, av respekt for deltakeren. Derfor er det ikke med i programmet. Carina var veldig glad etterpå for at hun gjennomførte konkurransen. Det var en god måte for henne å overvinne det hun fryktet, sier Iversen.

– Ingenting gikk som planlagt

I ettertid har Carina tenkt på hva årsaken til sammenbruddet var.

– Jeg følte at ingenting gikk helt som planlagt i finaleuka. Jeg lå veldig godt an i flere av konkurransene, men så var det dumme feil som kostet meg seieren likevel, sier hun.

– Jeg vant kunnskapskonkurransen, men så mistet jeg seieren i matlagingskonkurransen. Jeg vant vedstablinga, men så ødela jeg for meg selv da jeg satte meg oppå høyballene i hestekonkurransen, og fikk trekk for det, sier Dahl til TV 2.

Da hun ble tatt for juks i matlagingskonkurransen, mistet hun den første semifinalebilletten – en seier hun var sikker på å ta.

– Jeg følte at mange av mulighetene mine ble ødelagt, og da klarte jeg ikke å finne noe motivasjon. Det er veldig ulikt meg, for jeg har så sterkt konkurranseinstinkt, sier Dahl.

GJORDE EN FEIL: Carina Dahl satte seg oppå høyballene i vogna, noe som utgjorde en sikkerhetsrisiko. Hun fikk derfor trekk. Foto: Alex Iversen / TV 2
GJORDE EN FEIL: Carina Dahl satte seg oppå høyballene i vogna, noe som utgjorde en sikkerhetsrisiko. Hun fikk derfor trekk. Foto: Alex Iversen / TV 2

Vant til hardkjør

Hun forteller at overgangen fra Torpet kjendis, der hun tilbragte mange uker før hun vant og kom inn på Farmen kjendis, ble stor. Hun måtte bli kjent med en ny gruppe mennesker og gå på tå hev for å unngå å havne i sesongens siste tvekamp.

– Inne på gården blir alle ting så store og viktige også. Nå tenker jeg at det ikke er så farlig om jeg ble tatt for juks da jeg kastet på litt saus rett etter at tida var ute, eller at ikke alt gikk som det skulle. Men da var det veldig viktig, sier hun.

Carina Dahl har mange jern i ilden til enhver tid.

– Jeg er vant til å kjøre meg selv hardt, slik som nå, når jeg var med på Melodi Grand Prix på lørdag, satte meg på et fly til Gran Canaria tidlig søndag morgen, holder to konserter denne uka, skal fotografere til min nye bikinikolleksjon, på fredag slipper jeg en ny låt og så er det Farmen kjendis-finalefesten på søndag, sier hun.

Undervurderte påkjenningen

Likevel var dette første og eneste gang hennes travle hverdag har ført til et panikkanfall.

– Jeg tror jeg undervurderte hvor stor påkjenning det er å reise 100 år tilbake i tid og bo på to forskjellige gårder, sier hun.

Nå er Carina klar for semifinalen i Farmen kjendis, som går av stabelen søndag kveld. Der skal hun, Tiril eller Kathrine utropes til vinner, og det blir første gang det er en damefinale i Farmen kjendis sin historie.

Fikk også sammenbrudd

Også Kathrine forteller at hun hadde det hardt i finaleuka, og at hun var helt ødelagt. Hun er redd for hest og fikk et sammenbrudd da de skulle konkurrere i hestehåndtering. Likevel vant hun konkurransen og sikret seg en plass i semifinalen.

– Det er jo helt vilt. Hvordan er det mulig at jeg kom meg så langt? Det hadde jeg virkelig aldri trodd! sier Kathrine til TV 2.

Se Farmen kjendis-finalen søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.

Du kan følge Farmen kjendis-finalefesten i Oslo søndag kveld direkte på TV2.no. ​