Bergen vant kampen om friidretts-EM i 2021. Mesterskapet skal foregår på Fana stadion.
Bergen vant kampen om friidretts-EM i 2021. Mesterskapet skal foregår på Fana stadion. Foto: Soeren Stache/dpa

Bergen får U23-EM i friidrett

Ble enstemmig valgt til arrangørby.

– Syv europeiske byer ønsket å arrangere mesterskapet, men Bergen ble enstemmig valgt, skriver det Europeiske friidrettsforbundet på sine nettsider.

– Bergen har arrangert en rekke store konkurranser gjennom årene, inkludert Super League (2010), skriver forbundet og henviser til at Karsten Warholm vant gull i samme mesterskap i 2017, mindre enn en måned før VM i London.

U23-EM finner sted på Fana stadion som ble bygget i 1969 og har en kapasitet på 15.000.

– Tanken er å ruste seg til å kunne arrangere store mesterskap i Norge jevnlig. Vi ønsker og utvikle nye og flere funksjonærer, samtidig som dette vil være enorm inspirasjon for utøverne og et stort løft for norsk friidrett som helhet, heter det i den norske søknaden.

Fem millioner i budsjett

Tak, oppvarmingsområde, garderober, møterom og VIP-fasiliteter må oppgraderes før mesterskapet. Stadion har mulig behov for flere seter på tribunen.

En totalramme på fem millioner er budsjettert til mesterskapet. Kommunen har allerede planlagt en oppgradering av anlegget og spytter inn to millioner.

I tillegg til Super League, har Fana stadion arrangert Bergen Bis­lett Games i 2004 da Bislett stadion var under oppbygning.

Fakta:
​Bergen skal arrangere U23-EM i friidrett i 2021.
Arrangementet vil foregå på Fana Stadion fra 8.-11. juli 2021.​
Det forventes 1100 deltakere fra nærmere 50 nasjoner.
Mesterskapet vil kunne generere nærmere 10.000 overnattingsdøgn.