FUNNET DØD: Keith Flint var vokalist i det britiske bandet The Prodigy.
FUNNET DØD: Keith Flint var vokalist i det britiske bandet The Prodigy. Foto: Ennio Leanza

The Prodigy-vokalist funnet død

Ifølge britiske medier ble Keith Flint funnet død i sitt hjem mandag morgen. Han ble 49 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vokalist i det britiske elektro-punk-bandet The Prodigy, Keith Flint, er funnet død i sitt hjem. Det melder flere britske medier, blant annet Daily Mail.

Sangeren ble 49 år gammel.

Politi og helsepersonell ble tilkalt til sangerens hjem i Dunmow i Essex mandag morgen.

– Vi kom dit og dessverre ble en 49 år gammel mann erklært død på stedet, sier en talsmann for politiet i Essex, ifølge The Guardian.

Dødsfallet anses ikke som mistenkelig, og mandag ettermiddag la band-kompis Liam Howlett ut et innlegg på Instagram der han bekrefter at Flint tok sitt eget liv.

– Jeg er sjokkert, forbannet, forvirret og knust. Hvil i fred min bror, skriver han i innlegget.

– Skapte bro

The Prodigy ble for alvor kjent på slutten av 90-tallet da de toppet britiske hitlister med sangene «Firestarter» og «Breathe».

Musikkekspert Asbjørn Slettemark kaller bandet interessant fordi de bygget en bro mellom flere sjangere, som rock, hardrock og elektronika.

– Flints scenepersona og hans innsats var veldig viktig i det uttrykket, spesielt visuelt, men også i noen av de største og viktigste låtene som for eksempel «Firestarter», sier han og legger til:

– I sjangeren elektronisk musikk, som på den tiden kanskje hadde litt mangel på tydelige frontfigurer, var Keith Flint en befriende rockestjerne.

Slettemark sier at The Prodigys store styrke har vært at de kunne engasjere innen flere forskjellige sjangere.

– De var et band som kunne spille på de hardeste rockefestivalene og de mest ulovlige ravepartyene og uansett engasjere like mye, sier han og fortsetter:

– Det er nok det viktigste de vil bli husket for; at de var så sjangeroverskridene, men også at så få andre band kunne lage en slik fest uten sidestykke. Jeg har aldri vært på Prodigy-konsert uten å ha tenkt at politiet kommer til å stenge det snart, og det et kompliment. Og der var Keith Flint en veldig viktig figur, han var virkelig en «firestarter».

Skulle til Norge

Flint har ifølge BBC nettopp kommet hjem etter å ha turnert i Australia. For bare noen dager siden ble det kjent at The Prodigy skulle spille på Trondheim-festivalen Pstereo, som går av stabelen i august.

Festivalsjef Pstereo, Bård Flikke, har nettopp fått høre om den tragiske nyheten gjennom media, når han snakker med TV 2 tidlig mandag ettermiddag.

Han vet foreløpig ikke hvilke konsekvenser dødsfallet vil få for den planlagte opptredenen.

– Det er først og fremst dypt tragisk at en legendarisk artist går bort, så får vi komme tilbake til hvilke konsekvenser det får for festivalen og publikum, sier han til TV 2.

Flikke er selv en stor tilhenger av bandet og Keith Flint, som han mener har vært formgivende innen elektronika-sjangeren.

– Han har vært en formgivende artist innen den veldig energiske elektronikaen. Den har mye av punken og rockens energi i seg. Det er et slipp som vi har fått enorm respons på, og det har truffet veldig bredt, sier han.

Festivalsjefen slapp nyheten om at Prodigy var årets headliner på festivalen fredag, og nyheten om dødsfallet kommer som en stor overraskelse bare tre dager senere.

– Vi slapp det på fredag, så det kommer som en veldig stor overraskelse. Han var jo bare 49 år gammel, sier Flikke.