Smakfull potet- og purreløksuppe

Lite smaker som en skikkelig god, hjemmelaget suppe på potet! Server den med laks, spekemat eller skinke – eller nyt den som en ren grønnsakssuppe.

Du trenger:


• ca 700 g poteter

• 2-3 purre

• 1 løk

• 2 ss smør, margarin eller olje

• ca 1 liter grønnsakbuljong

• evt. 2 dl melk, kaffefløte eller matfløte, eller bruk litt ekstra buljong til passe konsistens

• salt og pepper

Til servering:

Rester av fisk, pølser, spekepølse eller kjøtt i små terninger (se tips).

PIMP OPP POTETSUPPA: Biter av laks eller spekemat gjør seg godt i Wenches deilige potet- og purreløksuppe. Foto: TV 2
PIMP OPP POTETSUPPA: Biter av laks eller spekemat gjør seg godt i Wenches deilige potet- og purreløksuppe. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Rens og skjær poteter og purre eller løk i biter, og surr i smør eller olje et par min (uten at det blir brunt).

Hell på buljong og kok til potetene er møre – ca 20 min. Mos til en glatt suppe, bruk en stavmikser. Kok opp og smak til med salt, pepper og evt. litt sitron.

Server med et dryss av restemat fra fisk eller kjøtt i terninger.

Tips: Har du andre grønnsaker som skal/bør brukes opp, skrell og kok dem sammen med potetene. Biter av blomkål, en gulrot, brokkoli eller andre grønnsaker kan bli en fargerik og smakfull suppe.