Carina Dahl ble tatt for juks – mistet den første semifinaleplassen

Tiril Sjåstad Christiansen (23) fikk den første semifinalebilletten i Farmen kjendis.

Finaleuka er i gang på Farmen kjendis-gården på Tangen i Hedmark, og stemningen er spent blant deltakerne.

I episoden som ble sendt mandag kveld, røk tre deltakere ut i en økstkast- og kunnskapskonkurranse, og de måtte reise hjem allerede første dag av finaleuka.

Samtidig skulle aller første semifinalist kåres, og det ble avgjort gjennom en matlagingskonkurranse på gården.

Helte på saus da tida var ute

Artisten Carina Dahl (33) kom inn fra Torpet for én uke siden, og hun ble en fullverdig deltaker like før finaluka.

Hun har tidligere vært med i 20 MasterChef-programmer, og hun var ganske sikker på at hun hadde en stor fordel i matlagingskonkurransen.

Men da tiden var ute, så hun til sin forskrekkelse at hun hadde glemt å legge på nok saus på tallerkenen. Hun tok derfor en skje og helte på med mer saus.

– Jeg klarte å hive på litt saus etter at tida var ute. Det var jo saus på tallerkenen, men jeg bare syntes det var så lite i hele bildet. Jeg håper det ikke har noe å si, sier Carina i episoden.

– Vi kan ikke akseptere det

Det gikk imidlertid ikke ubemerket hen. Programleder Gaute Grøtta Grav måtte be henne om å legge ned alt hun hadde i hendene. Dette ble også avgjørende da dommer i konkurransen, mesterkokk Bent Stiansen, skulle bedømme de ulike rettene.

KUNNE IKKE BEDØMME: Mesterkokk Bent Stiansen ble imponert over maten til Carina, men kunne ikke bedømme den, siden sausen ble lagt på for sent. Foto: Alex Iversen / TV 2
KUNNE IKKE BEDØMME: Mesterkokk Bent Stiansen ble imponert over maten til Carina, men kunne ikke bedømme den, siden sausen ble lagt på for sent. Foto: Alex Iversen / TV 2

– Vi kan ikke akseptere det. Selv om retten er fin, så hadde hun 60 minutter, og der går døren. Denne kommer vi ikke til å bedømme, sier mesterkokk Bent Stiansen, som til vanlig driver Statholdergaarden i Oslo.

Til slutt var det Tiril Sjåstad Christiansen (23) som ble utropt som vinner. Tiril fikk dermed den første semifinaleplassen til søndagens finalesending av Farmen kjendis.

– Åh, jeg blir så irritert på meg selv. Jeg kjørte på og forsøkte bare å gjøre mitt beste. Dette var virkelig min gren, og så klarte jeg å rote det til, sier Carina til TV 2 på telefon fra Gran Canaria, hvor hun skal spille to konserter i disse dager.

Trodde ikke det hadde så mye å si

– Jeg så at jeg hadde alt for lite saus i forhold til de andre komponentene, så jeg heiv på litt i kampens hete. Jeg trodde ikke det skulle ha så mye å si. Jeg innså etterpå at det var veldig dumt, at jeg ødela for meg selv. Jeg burde tenkt meg litt bedre om, men jeg var sliten etter mange uker på gård og lite mat, sier hun til TV 2.

Ekstra surt ble det da hun innså at det kostet henne den første semifinalebilletten.

– Kokken sa at jeg hadde vunnet dersom jeg ikke hadde lagt på mer saus, fortsetter hun.

– Det var juks

Presseansvarlig for Farmen i TV 2, Alex Iversen, forklarer hva som skjedde.

– Carina mistet mulighet til å vinne da det hun gjorde med sausen på slutten var juks, sier han.

– Jeg skjønner så klart det. Tiden var gått ut, så da ble det juks. Jeg tenkte ikke der og da at mengdeøking var juks, men jeg ser den i ettertid, sier Carina Dahl til TV 2.

Det ble kun kåret én semifinalist. Ingen andre plasseringer i konkurransen ble utdelt, og det var heller ingen poeng man kunne ta med seg videre i finaleuka.

FIKK SEMIFINALEPLASS: Tiril Sjåstad Christiansen (23) ble sikret en plass i semifinalen etter matlagingskonkurransen. Foto: Alex Iversen, TV 2
FIKK SEMIFINALEPLASS: Tiril Sjåstad Christiansen (23) ble sikret en plass i semifinalen etter matlagingskonkurransen. Foto: Alex Iversen, TV 2

For Tiril ble det imidlertid grunn til å feire, da hun slipper å delta i gårdskonkurransene senere i uka. Da kan hun se på mens de andre kjemper om de to andre semifinalebillettene.

– Det føles så fantastisk gøy å være første person inn i semifinalen. Jeg var sikker på at pølsa var rå og at løken var en katastrofe, men da er det jo bare enda bedre å vinne. Åh, det er så digg! sier Tiril i episoden.

I onsdagens episode av Farmen kjendis skal de to siste semifinalistene kåres, før finalen går av stabelen i søndagens episode.

​Se Farmen kjendis-finalen søndag på TV 2 og TV 2 Sumo.

Du kan følge Farmen kjendis-finalefesten i Oslo søndag kveld direkte på TV2.no. ​