TAR OPPGJØR MED NETT-HAT: Anne Brith Davidsen forteller i en ny bok om hvordan hun har blitt utsatt for hat og trusler.
TAR OPPGJØR MED NETT-HAT: Anne Brith Davidsen forteller i en ny bok om hvordan hun har blitt utsatt for hat og trusler. Foto: Espen Solli/TV 2

Toppblogger: – Ble truet av politimann

Anne Brith Davidsen har anmeldt en politimann for trusler.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politimannen skal ha sendt henne en melding på Snapchat der han truer med å ta med et TV-team hjem til henne for å forkynne at hun er personlig konkurs.

Episoden er beskrevet i Davidsens ferske bok «Kvinner som hater kvinner» og ble først omtalt av NRK mandag.

Bakgrunnen er at Davidsen skyldte en større pengesum etter en skattesmell. Davidsen og kemneren inngikk etter hvert forlik, og Davidsen unngikk konkurs.

– Ble paralysert

Meldingen ble sendt i desember i fjor. Anne Brith Davidsen sier hun klart oppfattet meldingen som en trussel.

– Jeg ble paralysert, holdt på å begynne å gråte og jeg klarte ikke jobbe mer. En slik trussel var grusom og tok fullstendig knekken på meg. Jeg lurte på hvem «vi» var i snappen? Er det slik personlige økonomiske saker behandles i Norge, som i en gapestokk med media til stede? Det er ganske truende og hensynsløst, sier Davidsen i en kommentar via epost til TV 2.

GIR UT BOK: Anne Brith Davidsen tar et oppgjør med nettroll i en ny bok. Foto: Panta forlag
GIR UT BOK: Anne Brith Davidsen tar et oppgjør med nettroll i en ny bok. Foto: Panta forlag

Da Davidsen fant ut hvem som hadde sendt meldingen, kontaktet hun lensmannskontoret hvor vedkommende jobber. Politimannen tok deretter kontakt med henne og ønsket et møte.

I møtet tilbød politimannen henne penger for å holde tett om episoden, forteller Davidsen.

La ned bloggen

43-åringen har i mange år vært en profilert blogger. Bloggkarrieren startet med en bakeblogg, men utviklet seg etter hvert til en livsstilsblogg. Hun har også vært en del av TV 2s dokuserie Bloggerne i fire sesonger, men forlot serien i fjor.

For en drøy uke siden fortalte firebarnsmoren til God morgen Norge at hun har besluttet å legge ned bloggen. Årsaken er ifølge Davidsen at hun frykter for familiens, da spesielt barnas, sikkerhet.

– Det er ikke verdt det. Ikke nå lenger. Og det er derfor jeg gjør som jeg gjør nå, sa hun.

Boken «Kvinner som hater kvinner» beskriver Davidsen som er et oppgjør med nettrollene.

«Kvinner som hater kvinner» gir et rystende innblikk i hvordan hets og hat sprer seg og får store konsekvenser, heter det i omtalen av boken. Forfatteren sier at dette bare er én av flere alvorlige saker som beskrives.

Avviser påstandene

Advokat Espen Henrik Johansen i advokatfirmaet Djerv representerer politimannen som er anmeldt av Davidsen. Johansen sier til TV 2 at de bestrider påstandene fra Davidsen.

Ifølge NRK etterforskes saken av Spesialenheten.

– Jeg kjenner til at Spesialenheten er koblet inn i saken, sier Johansen.

Anne Brith Davidsen sier at hun er rystet over hendelsen.

– I over to uker satt jeg og stirret i veggen, store deler av dagen. Jeg var helt knekt. At en politimann, på et politikontor hvor jeg selv noen uker tidligere hadde anmeldt hatere for trusler satt og sendte trusler selv gjorde meg livredd, skriver Davidsen i en epost til TV 2.