Sølv-Jakob ler av farens oppsiktsvekkende ord

Vennskapelig ordkrig mellom far og sønn etter Jakob Ingebrigtsens sølv på 1500 meter i innendørs-EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se ordkrigen øverst.

Jakob Ingebrigtsen var favoritt, men ble for en gangs skyld slått på 1500-meteren i innendørs-EM.

Meritterte Marcin Lewandowski forsvarte sitt EM-gull fra i fjor med tiden 3.42,85, mens den norske 18-åringen kom i mål like bak på 3.43,23.

Ingebrigtsen ledet løpet til det gjenstod en runde, men da kom polske Lewandowski som skutt ut av en kanon. Det klarte ikke Ingebrigtsen å svare på.

– Det er veldig overraskende, sier pappa Gjert Ingebrigtsen til TV 2 like etter målgang.

– Ble det for tøft program?

– Ja, det ble nok det.aTrenerpappaen tror ikke han har kjørt sønnen for hardt, og tror det er en sannhet med modifikasjoner at han er fornøyd.

– Han er nok ikke fornøyd, slår han fast.

– Jeg er litt skuffet av sølv. «Silver is the first loser».

Hovedpersonen selv ler av farens utsagn.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Hvis han mener det, så må han lære seg litt mer om løping og friidrett, sier Jakob Ingebrigtsen til TV 2.

– Klar melding til far?

– Ja, det er litt latterlig. Hvis han skal begynne slik, så må han gå litt i seg selv.​

– Sikkert rett

Det er ikke akkurat ondt blod mellom de to.

– Det har han sagt mange ganger, og det har han sikkert rett i, ler Gjert Ingebrigtsen senere.

– Men jeg kjenner på hans motivasjon og ønske.

– Du tror fortsatt ikke han er fornøyd?

– Nei, men når det ble som det ble, så var det en kamp om andreplassen der, men jeg så tidligere at hvis han hadde følt han hadde dagen, så ville han gått mye før. Da ville han løpt 3.37, og ingen kunne fulgt ham. Men i og med at han ikke gikk tidligere, så hadde han nok ikke kroppen. Det er nok ut fra det at han er fornøyd, ikke fra blanke ark og friske bein.

Sliten

Jakob hevder å være superfornøyd med sølvet og helgen. Det er den andre medaljen bare 24 timer siden han ble europamester 3000 meter Han tror at det tøffe løpsopplegget kan ha kostet ham gullet på denne distansen.​

– Jeg skulle ønske jeg hadde et svar, for jeg skjønte hva han ville gjøre, men beina svarte ikke som jeg ville. Likevel gjør vi en ekstremt rask siste 400.

Gjert mener sønnen burde satt opp tempoet tidligere, og at han bommet taktisk. Han vedgår at det kan ha handlet om at løperen var sliten etter de mange løpene tidligere i helgen.

– Han så sliten ut, og kunne ikke svare når han fikk Lewandowski opp på siden. Når han ikke fikk komme seg inn i siste sving, så var han litt hjelpeløs. Han er nok litt skuffet, men han har hatt en veldig bra helg, sier storebror og bronsevinner på 3000, Henrik Ingebrigtsen, til TV 2.

– Han kjenner at han har løpt to 3000-metere, men han hadde nok veldig lyst på gullet der. Det er ikke hvem som helst han blir slått av.

Advarer konkurrentene

Lewandowski var mannen som ble nummer to bak den norske 18-åringen i utendørs-EM i fjor, og har også VM-sølv på distansen innendørs.

31-åringen har også en del flere trenings- og konkurranseår på baken enn Jakob Ingebrigtsen.

– Å komme i mål her med sølv er noe jeg skal ta med meg videre. Jeg skal love at det kommer til å gå styggfort i sommer, sier 18-åringen.

– Man må sette seg tøffe mål, og jeg må si at jeg har greid målet jeg satte meg før dette mesterskapet, men jeg tar med meg ekstremt mye erfaring fra dette.

– Hva har du lært?

– Å løpe i felt, samtidig som hvis man vil vinne, så må man legge seg i en posisjon der man har mulighet til det. Det får jeg gjørt i dette mesterskapet og øvd litt på det.

Sterkt mesterskap

Det har vært et meget godt mesterskap for Norge.

Lørdag ble Jakob Ingebrigtsen europamester også på den doble distansen. Det var Norges første gull i et innendørs-EM noensinne.

Bare en halvtime etterpå vant også Karsten Warholm 400 meter på en tid som var tangering av europarekorden.

Søndag tangerte mangekjemper Martin Roe sin norske rekord i sjukamp med 5951 poeng. Det til tross for at han hadde et uhell lørdag der han slo hodet kraftig.