Polsk mann nekter straffskyld for tyveri av bil med cyanid

Én av de polske mennene som er pågrepet for tyveriet av en varebil med en cyanidbeholder fra Lørenskog, nekter straffskyld. Den andre er ikke avhørt.

VAREBILEN: Varebilen ble stjålet 20. februar fra Lørenskog stasjon. Lasten inneholdt medikamenter til sykehus i Norge, inkludert en beholder med det svært giftige stoffet cyanid.
Foto: Politiet / NTB scanpix
VAREBILEN: Varebilen ble stjålet 20. februar fra Lørenskog stasjon. Lasten inneholdt medikamenter til sykehus i Norge, inkludert en beholder med det svært giftige stoffet cyanid. Foto: Politiet / NTB scanpix

Begge de to blir fremstilt for varetektsfengsling mandag.

Mannen som ikke er avhørt ennå, er innlagt på sykehus etter at han ble bitt av en politihund under pågripelsen fredag kveld, melder NRK.

De to ble pågrepet etter en dramatisk politijakt i Gjerdrum i Akershus fredag kveld. Jakten startet da en bil stakk av fra en politikontroll. Da bilen ble innhentet av politiet, rygget den inn i en politibil og kjørte av gårde igjen.

Tips ledet så politiet til Kjærstad i Gjerdrum på Romerike. Der ble bilen funnet etterlatt, men politihunder snuste seg fram til de to gjemt i en møkkakjeller.

Den ene mannen ble bitt av en politihund under pågripelsen, men skal ikke ha fått alvorlige skader.

20. februar ble en varebil stjålet fra Lørenskog stasjon. Inne i bilen var det medikamenter som skulle til sykehus i Norge, blant annet en beholder med det svært giftige stoffet cyanid. Politiet satte store ressurser inn for å finne bilen og gikk ut med advarsler om hvor farlig cyaniden var.

Cyanidbeholderen inneholdt 25 gram av stoffet. Direktør Steinar Madsen i Legemiddelverket uttalte i forrige uke at 0,2 gram var nok til å ta livet av et menneske. Beholderen med 25 gram inneholdt dermed potensielt 125 dødelige doser. Beholderen var intakt da den ble funnet fredag, opplyste politiet på en pressekonferanse lørdag.

(©NTB)