Sarri hyller Kepa etter praktredning

Full spenning i kampen om topp fire etter at Chelsea vant mot bunnlaget.

Fulham - Chelsea 1-2

Chelsea ledet oppskriftsmessig 2-1 etter mål av Gonzalo Higuaín og Jorginho, men på tampen av andreomgang måtte Kepa, som var tilbake mellom stengene, virkelig i aksjon.

Fra kort hold fikk hodesterke Mitrovic en enorm mulighet til å stange inn 2-2 ett minutt før slutt, men Kepa reddet på briljant vis. Dermed tok Chelsea tre viktige poeng etter å ha blitt presset hardt i sluttminuttene.

Se den viktige redningen i videovinduet øverst.

Chelsea-sjef Maurizio Sarri var svært fornøyd med hvordan den unge keeperen har reagert på oppstyret etter Ligacup-finalen.

– Kepa er en mann. Han reagerte veldig bra på feilen han gjorde, sier Sarri om keeperen som ble kåret til banens beste.

I midtukekampen mot Tottenham ble Kepa vraket, men i søndagens kamp var baskeren tilbake i storslag.

Etter 2-1-seieren ble Sarri også spurt om hvordan han tror reservekeeper Willy Caballero reagerer på at Kepa fikk tillit.

– Jeg vet ikke, men jeg er veldig fornøyd med Willy. Han er veldig viktig for vår klubb og veldig viktig i garderoben.

Jorginho-perle
​En annen som fikk en slags revansje i søndagens kamp var Jorginho, som har fått mye tyn i sin debutsesong i Premier League, men viste klasse da han fikset 2-1-målet med et lekkert skudd.

– Dette betyr glede for denne mannen som har fått mye kritikk i det siste, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

Eden Hazard presset Fulham-forsvaret bakover, før han slapp ballen til Jorginho. Fra 17 meter sendte registaen ballen presist opp i det høyre hjørnet.

– Jeg er veldig, veldig glad på hans vegne. Det var hans mål som sikret tre poeng i dag, sier Sarri om Jorginho.

​Se målet i videovinduet øverst.

Det var 27-åringens første spillemål for de blåkledde. Han scoret i debuten mot Huddersfield, men det var fra straffemerket. Han brukte for øvrig samme straffeteknikk da han bommet i straffekonken i Ligacup-finalen.

Den brasiliansk-fødte spilleren er ikke kjent for å være noen målkonge. På sine 160 Napoli-kamper ble det seks scoringer.

Chelsea-seieren gjør at Sarri og co. henger godt med i kampen om topp fire. Blåtrøyene er på sjetteplass, ett poeng bak Arsenal og to poeng bak Manchester United, men Chelsea har én kamp mindre spilt.

Slik var kampen
​​Kepa var tilbake i Chelsea-buret etter opptrinnet i Ligacup-finalen og benkingen mot Tottenham. Baskeren holdt på å kløne det skikkelig til tidlig i førsteomgang, men Ryan Babel klarte ikke å utnytte feilen.

Kort tid senere tok Chelsea ledelsen. Gonzalo Higuaín kom seg foran Håvard Nordtveit og argentineren styrte ballen i mål med en presis avslutning.

– Det ser ut som skuddet går via leggbeinet til Nordtveit. Han er litt uheldig der. Nordtveit har litt for stor avstand til Higuaín, sier Thorstvedt.

Fulham hadde også ting å komme med. Aleksandar Mitrovic fyrte løs mot Kepa, men keeperen reddet mesterlig.

– For en redning! Verdens dyreste keeper er tilbake, sa Kasper Wikestad.

Men på det påfølgende hjørnesparket kunne ikke keeperen hindre scoring. Callum Chambers var fullstendig alene på bakerste stolpe og prikket inn 1-1 på direkten.

Jorginho med praktmål
​Det tok ikke mange minuttene før Chelsea slo tilbake. Etter 30 minutter spilte Hazard til Jorginho, og den lite målfarlige midtbanespilleren prikket inn 2-1-målet på utsøkt vis.

– Dette betyr glede for denne mannen som har fått mye kritikk i det siste, sier Thorstvedt.

Like etter var den italienske landslagsspilleren involvert igjen da han spilte en herlig gjennombruddspasning til Higuaín. Argentineren fikk avslutte fra skrått hold, men blåste skuddet over mål. Like før pause fikk spissen nok en god mulighet, men denne gangen vartet Rico opp med en flott redning.

Kraftig Fulham-press, men Kepa stod i mot
​Chelsea startet andreomgangen best, men utover i kampen produserte Fulham mer og mer. Både Sessegnon og Mitrovic fikk flere gode sjanser, men avslutningene var ikke presise nok.

Vertene var også farlige på dødballer, men Chelsea-forsvaret gikk ikke i samme felle som i den første omgangen.

To minutter før slutt fikk Mitrovic en svær sjanse, men Kepa kastet seg ut i full strekk og fikk slått headingen utenfor mål.

– Han er tilbake på laget og han har vært den største på Craven Cottage i dag, sa Wikestad om keeperen.

– Det har vært en herlig respons fra Chelseas unge sisteskanse.

Fulham fikk en siste mulighet, og denne gang klarte Sessegnon å overliste Kepa, men assistentdommeren løftet flagget og vinket korrekt for offside. Dermed endte det 2-1 til Chelsea.

Fulham og Scott Parker ligger på nest siste plass med hele ti poeng opp til trygg grunn.

PS! Håvard Nordtveit spilte hele kampen for Fulham.