Raser mot NRK – Erlend Bratland fikk synge på nytt

OSLO SPEKTRUM (TV 2): Erlend Bratlands manager raser mot NRK etter at pyroeffektene på Melodi Grand Prix-scenen skapte trøbbel for artisten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Erlend Bratland (27) er en av ti artister som konkurrerer om å vinne Melodi Grand Prix i Oslo spektrum lørdag kveld.

Han deltar med låten «Sing for you».

På generalprøven lørdag kveld oppstod det en feil med pyromaskinen, som gjorde at Bratland skadet seg. Han fikk en brannskade på venstre hånd.

Bratland måtte gjennomføre sin låt to ganger på generalprøven på grunn av den tekniske feilen.

Det var en stund uklart om han kunne opptre i finalen, men omtrent tre timer før showstart ble det bestemt at han skulle stille på scenen, med en bandasje på hånden.

Se Bratland fortelle om brannskaden i videoen i toppen av saken.

Fikk synge på nytt

På den direktesendte finalen skjedde derimot en feil igjen under Bratlands opptreden, og pyro-effektene gikk ikke av som planlagt.

Bratland fikk derfor fremføre låten på nytt.

– Bratland får opptre på nytt på grunn av tekniske problemer, sier Stig Karlsen i NRK til TV 2 via kanalens presseansvarlige.

Bratlands manager, Erland Bakke, mener at det var samme feil som skjedde på generalprøven og på direktesendingen.

– Pyro-effektene gikk ikke av. Det var samme feil som skjedde under generalprøven. Erlend skal synge sangen på nytt, skriver Bratlands manager Erland Bakke i en SMS til TV 2.

Kritiserer NRK

Manageren er ikke nådeløs i sin kritikk av NRK.

– Dette er ikke mindre enn veldig svakt fra NRK. Det skal ikke være mulig å garantere for at samme feil ikke vil skje igjen, så er det akkurat det som skjer. Dette er svært uheldig for Erlend. Hva mer er det NRK skal dra han igjennom av ild og vann for at han skal få muligheten til å konkurrere på like vilkår, skriver Bakke til TV 2.

NRK vil ikke kommentere managerens kritikk.

Like etter at siste artist, Keiino, hadde fremført sin låt i MGP-finalen, annonserte programlederne at Bratland får opptre på nytt.

Under Bratlands andre forsøk på direktesendingen ble han omkranset av pyroeffekter mot slutten av låten.